Cateheză despre Sf. Liturghie în Parohia Sf. Anton de Padova (Brezoi)

brezoi

Cateheză despre Sf. Liturghie în Parohia Sf. Anton de Padova (Brezoi)

Duminică, 6 iunie 2021, a avut loc o cateheză despre Sfânta Liturghie în Parohia Sfântul Anton de Padova din Brezoi, susținută de Părintele Emil Moraru, responsabil cu Oficiul Pastoral pentru Cateheză al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

O comunitate nu foarte numeroasă, dar primitoare şi implicată în viața de credință a primit cu bucurie învățăturile oferite de Părintele Emil. La cateheză au fost detaliate aspectele esențiale ale Sfintei Liturghii, cum trebuie să participăm la Sfânta Liturghie; a fost, de asemenea, evidențiată importanța iubirii şi cum trebuie să fie iubirea unui adevărat creştin. Părintele Emil a subliniat şi un alt aspect important, rețeta nemuririi care se dobândeşte prin Sfânta Euharistie. Nu în ultimul rând, ne-a amintit că viața de creştin trebuie dovedită şi mărturisită prin tot ce facem, atât în mijlocul familiei, cât şi în celelalte medii unde activăm. Părintele l-a prezentat pe Fericitul Carlo Acutis ca exemplu de trăire a Euharistiei ca „medicament al nemuririi”.

După celebrare, în una din sălile parohiei a avut loc un moment de comuniune al credincioșilor, alături de Părintele paroh Gilbert Iavorschi şi Părintele Emil.

Roberto Daniel Enăşel

Hits: 593

/ Știri

Share the Post