Școala la iezuiți: reculegerea de sfârșit de an, la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni

WhatsApp Image 2021-06-01 at 00.04.58

Școala la iezuiți: reculegerea de sfârșit de an, la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni

Școala la iezuiți este, pe de-o parte, un proiect educațional al Centrului Pedro Arrupe al iezuiților din București, menit să popularizeze practica spiritualitatea ignațiană, și pe de altă parte, o comunitate care a crescut în jurul îmbrățișării acestor practici în viața cotidiană. Convertirea nu este niciodată definitivă, ci este un drum de parcurs, pas cu pas, zi de zi. Amalgamul de meditații, reflecții și recomandări de rugăciune aflate în centrul practicilor ignațiene ne pun pe calea convertirii ca exercițiu inepuizabil.

Școala la iezuiți organizează mai multe sesiuni de exerciții pe parcursul anului. În tradiția ignațiană, pilonii meditațiilor sunt viața, pătimirea și învierea lui Isus, notabile anul acesta fiind sesiunile care au prefațat marile sărbători ale Crăciunului, Paștelui și Înălțării. Pentru a se primeni pentru primirea cum se cuvine a fiecăreia dintre ele, participanții au parcurs adevărate bucăți de drum interior sub ghidajul unui grup de îndrumători spirituali. Pe perioada pandemiei, exercițiile s-au desfășurat în principal online, reunind o comunitate de laici și persoane consacrate din toată țara și din diaspora.

Deși sesiunile de împărtășire online au fost un adevărat balsam pentru mulți cei care au suferit de izolarea în care ne-a împins pandemia, grupul exercitanților s-a bucurat că relaxarea restricțiilor le-a permis să se reunească față către față la Mânăstirea Carmelitană de la Ciofliceni, în perioada 29-30 mai.  Programul întâlnirii a inclus exerciții de mindfulness creștin sub îndrumarea Sorei Mary Murphy FCJ, reevaluarea drumului de viață al participanților la lumina Autobiografiei lui Ignațiu, celebrarea începutului Anului Ignațian prin vizionarea filmului Pivotal Players și meditații asupra Evangheliei zilei care au prefațat Sfânta Liturghie.

Experiența reculegerii de sfârșit de an a confirmat încă o dată că exercițiile spirituale își îndeplinesc menirea de a călăuzi participanții către o mai mare claritate asupra misiunilor și chemărilor lor respective, întru bucurie și înmulțirea harului.

Pe această cale, vă reamintim că dacă ați vrea să faceți experiența uneia dintre sesiunile de exerciții spirituale organizate de Școala la iezuiți, ne puteți urmări aici pe Facebook și ne puteți scrie la scoala@iezuiti.ro pentru a primi materialele aferente fiecărei sesiuni și a vă abona la newsletter-ul nostru. Participarea este gratuită, însă implicarea e totală: „veniți și vedeți!”

 

Gabriela Badea
Echipa Școala la iezuiți

Hits: 530

/ Știri

Share the Post