Ziua Națională a Operei Copilăriei Misionare Pontificale, sărbătorită la nivel parohial

190142166_2999086867047288_3463233932124244513_n

Ziua Națională a Operei Copilăriei Misionare Pontificale, sărbătorită la nivel parohial

Sâmbătă, 22 mai 2021, a fost Ziua Națională a Operei Copilăriei Misionare Pontificale. Este cea de-a doua a aniversare a acestei opere în Romania. Copilăria Misionară Pontificală este una din cele patru Opere Misionare ale Sfântului Părinte Papa. Celelalte sunt: Opera pentru răspândirea credinței, Opera Sfântului Apostol Petru și Uniunea Misionară. Încă de la început, scopul Operei Copilăriei Misionare a fost acela de a crea, în întreaga lume, o mișcare a copiilor creștini dedicați ajutorării altor copii, prin rugăciuni, oferte și sacrificii.

Tema Zilei Naționale a Operei Copilăriei Misionare Pontificale de anul acesta a fost „Toți suntem frați și avem aceeași casă”,  inspirată din enciclicele Sfântului Părinte Papa Francisc, Laudato si’ și Fratelli tutti. Scopul principal al Zilei Naționale a Operei Copilăriei Misionare Pontificale a fost mărturia, ca parte componentă a acestei opere. Această sărbătoare urmărește dezvoltarea solidarității în rândul copiilor; prin deschiderea lor, copiii învață să se cunoască și să se iubească ca frații și, în acest mod, se îmbogățesc reciproc.

A fi copil misionar înseamnă a face o rugăciune în fiecare zi și a oferi un ajutor reciproc și fratern la fondul universal de solidaritate pentru susținerea activităților misionare. Micii membri misionari participă de-a lungul unui an la întâlniri de formare, sub îndrumarea animatorilor. Momentele de rugăciune și încurajarea diferitelor activități în vederea împlinirii chemării misionare sunt câteva din lecțiile ce animă această grupare.

Din cauza restricțiilor actuale, activitățile copiilor în Ziua Națională a Operei Copilăriei Misionare Pontificale s-au desfășurat la nivel parohial, după Sfintele Liturghii, în toate parohiile unde există copii misionari. Cu această ocazie, 21 de copii din parohiile Somușca, Valea Mare, Valea Mică și Săbăoani au făcut adeziunea la Copilăria Misionară Pontificală.

Simona Banu

Foto: Ziua Națională a Operei Copilăriei Misionare Pontificale sărbătorită în Parohia Toți Sfinții, Craiova

Hits: 276

/ Știri / Tags:

Share the Post