Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Sf. Anton de Padova, Constanța

20210523_120405c

Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Sf. Anton de Padova, Constanța

Frumusețe și bucurie! Sunt cuvintele ce pot sintetiza sărbătoarea Primei Sfinte Împărtășanii în comunitatea Sfântul Anton de Padova din Constanța, celebrată în Solemnitatea Coborârii Duhului Sfânt, duminică, 23 mai 2021, la Sfânta Liturghie de la ora 10:30.

Bucuria a fost deosebită pentru cei 38 de copii (17 fetițe și 21 băieței) care l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Euharistie.

Copilașii au fost însoțiți în parcursul lor de pregătire pentru acest moment de Pr. Valeriu Acatrinei, vicar parohial, care a organizat și sărbătoarea Primei Împărtășanii.

Celebrarea Sfintei Liturghii a fost prezidată de Pr. Ieronim Iacob, parohul comunității, însoțit de Pr. Valeriu Acatrinei, Pr. Liviu Crișmaru, vicar parohial și preoții salezieni Venceslau Grosu și Marco Canale. La confesional „a slujit” Pr. Iosif Martin.

În cadrul predicii, Pr. Ieronim a subliniat bucuria pe care o aduc prezența și participarea activă a copiilor, într-un număr cât mai mare, la Sfintele Liturghii. De asemenea, predicatorul s-a referit la frumusețea pe care dobândesc sufletele copiilor în urma unei spovezi bune și a primirii lui Isus în Sfânta Împărtășanie. Nu a lipsit invitația făcută copiilor – și nu numai! – de a purta chipul și sufletul lor curat și frumos dincolo de ușa bisericii, în viața de zi cu zi: în familie, la școală, pe stradă și la joacă.

Parohul le-a mulțumit părinților copiilor pentru disponibilitate și colaborare, rugându-i să aibă mare grijă  ca acești copii să crească în continuare în spirit cu adevărat creștin.

Mulțumindu-i Atotputernicului, Bunului și Milostivului Dumnezeu pentru darul acestei minunate zile, parohul l-a invocat pe Duhul Sfânt, ca lucrarea cea bună începută în viețile acestor copii să continue printr-o revărsare mereu nouă de daruri. Preacurata Fecioară Maria, Mama lui Isus și Mama Bisericii să-i ocrotească pe acești copii și pe toți fii Fiului său – a încheiat parohul.

De la malul mării, vă dorim Rusalii binecuvântate.

Pr. Valeriu Acatrinei

Hits: 1168

/ Știri / Tags:

Share the Post