Secretele Muzeelor Vaticanului, într-o serie de materiale video accesibile publicului larg

cq5dam.thumbnail.cropped.1500.844-2

Secretele Muzeelor Vaticanului, într-o serie de materiale video accesibile publicului larg

Muzeele Vaticanului, în colaborare cu Vatican News lansează o nouă serie de materiale video ce scot la lumină tainele colecțiilor papale, anunță un comunicat al Muzeelor Vaticane.

Secrete, povești puțin cunoscute, curiozități ascunse în spatele frumuseții renumite a operelor de artă din colecțiile Vaticanului: Celata Pulchritudo – Secretele Muzeelor Vaticanului  este un nou proiect multimedia realizat printr-o colaborare între Vatican News și Muzeele Vaticanului. Această nouă serie de filmulețe, care dezvăluie publicului poveștile din spatele operelor de artă colecționate de Papi, s-a lansat pe 20 aprilie. Pe durata a mai bine de un an de zile, în fiecare lună va fi eliberat un nou episod care va continua aventura narativă începută pe 20 aprilie.

De la sursele de inspirație care i-au însuflețit pe marii artiști precum Michelangelo sau Rafael, până la enigmele și misterele civilizațiilor pre-creștine, această serie de filmulețe dorește să vă introducă în spațiile cu acces restricționat ale Muzeelor Vaticanului și să vă ofere o perspectivă nouă asupra colecțiilor Muzeelor, dar și să scoată în evidență diferitele activități profesionale de restaurare și prezervare desfășurate la Muzee.

Fiecare episod va putea fi accesat în două variante: un video mai lung cu o abordare axată pe povestire, acompaniat de un articol amănunțit; și un video mai scurt, destinat publicării pe rețelele de socializare. Ambele variante vor fi publicate pe paginile de internet ale Vatican News și Muzeele Vaticanului și pe paginile de social media asociate acestora.

„Chiar și cele mai cunoscute și fotografiate opere ascund detalii puțin cunoscute și curiozități care așteaptă să fie descoperite”, observă Andrea Tornielli, Directorul Editorial media la Vatican. „Mulțumită expertizei celor care le studiază, le îngrijesc, le restaurează și le conservă, ne dorim ca aceste comori ale frumuseții să fie accesibile câtor mai mulți oameni.”

Primul video al seriei poate fi vizionat aici: https://youtu.be/jxCI0ztrgk4

 

Francesca Gehl

Foto: Vatican Media

Hits: 187

/ Știri

Share the Post