5 aprilie: Corul Mater Alma al Congregatio Jesu, la Sfânta Liturghie solemnă de la Catedrala Sf. Iosif

A IIa zi de Pasti. Intalnirea cu CJ

5 aprilie: Corul Mater Alma al Congregatio Jesu, la Sfânta Liturghie solemnă de la Catedrala Sf. Iosif

Cu deosebită bucurie, emoție și mult entuziasm, Corul Mater Alma al Congregatio Jesu a primit invitația lansată de Pr. Ioan Ciobanu, Parohul Catedralei Sf. Iosif din București, de a oferi cadrul muzical al Sfintei Liturghii în cea de-a doua zi de Paște, luni, 5 aprilie. Ne-am simțit deosebit de onorate și privilegiate să aflăm că această Sfântă Liturghie va fi prezidată de Păstorul Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă.

Aceleași sentimente de bucurie și emoție au însoțit și pregătirile pentru eveniment, mai ales în alegerea repertoriului cântecelor pascale. S-a decis ca acesta să fie variat, astfel încât să cuprindă atât cântece din comorile muzicale din spațiul latin – Terra tremuit, Resurrexi, Victimae paschali, Missa Concone, Regina Caeli – cât și imnuri pascale atât de dragi și cunoscute poporului lui Dumnezeu. Bucuria și entuziasmul evenimentului le-au determinat pe membrele corului să încheie Missa solemnă cu un fragment dintr-un cântec pascal preluat din sfera bizantină: „Veniți, veniți popoare…”

Întâlnirea atât de caldă și emoționantă a membrelor corului cu Păstorul nostru, ÎPS Aurel Percă, și cu Pr. Paroh Ioan, după Sfânta Liturghie solemnă, deschiderea și generozitatea cu care ne-au copleșit, și de data aceasta, invitându-ne în Palatul episcopal și surprinzându-ne cu belșugul darurilor oferite nouă, înmânate atât dirijoarei noastre Sr. Emilia Corlade CJ, cât și personal, fiecăreia dintre noi, precum și binecuvântarea arhierească primită din partea Arhiepiscopului nostru ne-au impresionat și mișcat foarte mult.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această deosebită oportunitate și privilegiu de a ne întâlni din nou cu Păstorul nostru, în acest context muzical, și de a împărtăși prin cântec și prin rugăciune bucuria și speranța Învierii Domnului.

Sr. Giovanna Muha CJ


Înregistrarea Sfintei Liturghii cu Corul Mater Alma poate fi accesată aici.

Hits: 1462

/ Știri

Share the Post