Celebrarea Pătimirii Domnului la Catedrala Sf. Iosif

Patimirea Domnului 2021

Celebrarea Pătimirii Domnului la Catedrala Sf. Iosif

În Vinerea Sfântă, 2 aprilie 2021, la ora 18.30, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a prezidat celebrarea Pătimirii Domnului în Catedrala Sfântul Iosif din București. Au concelebrat: ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit emerit de București, PS Cornel Damian – Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, preoții Catedralei. Celebrarea, precedată de Calea Crucii, a fost transmisă și pe ecranul special amenajat în curtea Catedralei.

La Rugăciunea credincioșilor, o intenție specială a fost „pentru cei care se află în situație de tulburări provocate de coronavirus, pentru bolnavi și cei răposați din cauza pandemiei”.

În cuvântul de învățătură, ÎPS Aurel Percă a vorbit despre centralitatea Crucii în această celebrare și despre cum liturgia ne-o propune spre contemplare: „Descoperirea Crucii nu poate fi cuprinsă într-o singură privire, avem nevoie de mai multe etape”, iar „pentru a intra în misterul Crucii avem nevoie de timp, de contemplație”. ÎPS Aurel Percă a schițat portretele personajelor-cheie ale dramei Pătimirii: discipolul iubit, Maria Magdalena, dar mai ales Sfânta Fecioară Maria, „cadoul cel mai mare pe care Isus ni l-a făcut nouă, tuturor” la picioarele Crucii. „Să ne oprim și noi în grădină cu Iosif și Nicodim și să zăbovim câteva momente în rugăciune” a fost îndemnul final al Arhiepiscopului de București.

Din cauza măsurilor de prevenție a coronavirusului, credincioșii au contemplat Sfânta Cruce rămânând în genunchi la locurile lor.

Hits: 222

/ Știri

Share the Post