Vinerea Sfântă: Colectă pentru Țara Sfântă în toate bisericile din Arhidieceză

cq5dam.thumbnail.cropped.1500.844

Vinerea Sfântă: Colectă pentru Țara Sfântă în toate bisericile din Arhidieceză

În Vinerea Sfântă, 2 aprilie 2021, colecta care se va face în bisericile Arhidiecezei, precum și în toate bisericile catolice din lume, este pentru Țara Sfântă.

Papa Francisc a atras în mai multe rânduri atenția asupra situației dificile a creștinilor din Țara Sfântă: „În actualul context, această colectă este mai mult ca oricând un semn de speranță și de apropiere solidară față de creștinii care locuiesc în țara unde Dumnezeu s-a făcut trup, a murit și a înviat pentru noi. Să efectuăm astăzi un pelerinaj spiritual, in spiritu, cu imaginația, cu inima, la Ierusalim, unde, după cum spune Psalmul, sunt izvoarele noastre, și să facem un gest de generozitate pentru acele comunități” (Angelus, 13 septembrie 2020).

Pe 11 martie 2021, într-o scrisoare despre colecta de Vinerea Mare, Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, a amintit dificultățile cu care se confruntă creștinii din Țara Sfântă și cei din Orientul Mijlociu: „În 2020, creştinii din acele ţări au suferit o izolare care i-a făcut să se simtă şi mai îndepărtaţi, rupţi de contactul vital cu fraţii lor din diferite ţări ale lumii. Aceştia au suferit pierderea locurilor de muncă, din cauza absenţei pelerinilor şi, în consecinţă, a fost afectată posibilitatea de a asigura demn traiul familiilor şi al copiilor. În multe ţări, persistenţa războiului şi a sancţiunilor a exacerbat efectele pandemiei. În plus, o parte din ajutorul economic pe care colecta «Pro Terra Sancta» îl garantează în fiecare an a încetat, tot din cauza dificultăţilor legate de efectuarea colectei în multe ţări, în 2020”.

„Fie ca această colectă pentru Ţara Sfântă, din 2021, să fie pentru toţi o ocazie de a nu-şi întoarce privirea, de a nu trece peste, de a nu ignora situaţiile de nevoie şi dificultate ale fraţilor şi surorilor noastre care trăiesc în Locurile Sfinte” –a îndemnat Cardinalul Sandri.

Foto: Biserica Sf. Mormânt din Ierusalim, Vatican Media

 

 

 

 

Hits: 210

/ Știri

Share the Post