Adeziune la Opera Copilăriei Misionare Pontificale în Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină (Cioplea)

WhatsApp Image 2021-03-22 at 13.37.02

Adeziune la Opera Copilăriei Misionare Pontificale în Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină (Cioplea)

Duminică, 21 martie 2021, în Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină (Cioplea) din București, două fetițe din comunitate – Mădălina Lăutaru și Valentina Dumitriu –  au depus adeziunea la Opera Copilăriei Misionare Pontificale (CMP) în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 12:00.

Celebrarea evenimentului a fost pregătită de grupul copiilor și adolescenților misionari, deja existent în parohie, prin prezența a patru membre, care au proclamat Cuvântul lui Dumnezeu și au animat cântările din cadrul Sfintei Liturghii, prezidată de Pr. Eugen Blaj, Director național al Operelor Misionare Pontificale din România și Republica Moldova. A concelebrat Pr. Daniel Benchea, vicar și responsabil cu pastorația copiilor în parohie.

În cadrul ritualului de adeziune, care a avut loc după predică, Mădălina și Valentina au spus DA-ul lor în fața întregii comunități și au primit crucea misionară și alte simboluri care le vor însoți în creșterea lor spirituală. Totodată, ritualul a fost reînnoit și de cele patru membre misionare, foarte active deja în comunitate, Gabriela Gostin, Maria Gostin, Daria Dumitriu și Maria Popescu.

În continuare, împărtășim mesajele prin care noile membre misionare au descris experiența lor de astăzi.

„Mie mi s-a părut un moment excelent și foarte frumos! Recunosc, am avut mari emoții, dar mă bucur că am putut face acest pas important din viața mea. Sunt mândră de mine și de Valentina ca am depus adeziunea la Copilăria Misionară Pontificală. De acum încolo, ne așteaptă un drum frumos alături de Isus, Misionarul Tatălui Ceresc.”(Mădălina)

„Pentru mine, acest moment a fost unul cu totul special. Este adevărat, și eu am avut emoții mari să fac adeziunea în fața întregii comunități, însă, bucuria de a deveni membră CMP și gândul că toți copiii și adolescenții misionari din România se rugau în acel moment pentru mine, m-au ajutat să le depășesc. Sunt bucuroasă și în același timp mândră de mine că am avut curajul să devin membră misionară.” (Valentina)

Îi încurajăm pe copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani, să participe la întâlnirile de formare misionară, care au loc săptămânal pe platforma Zoom.  După 8 sesiuni de pregătire, aceștia vor depune adeziunea la CMP, ulterior fiind transferați în două grupuri distincte (6-11 ani și 12-16 ani), unde vor continua formarea și activitatea misionară, în calitate de membri ai CMP.

 

Pr. Eugen Blaj

Director național al Operelor Misionare Pontificale din România și Republica Moldova


 

Copilăria Misionară Pontificală (CMP) este una din cele patru Opere ale Sfântului Părinte, alături de Răspândirea Credinței (pe care o celebrăm în luna octombrie), de Opera Sf. Petru, Apostol și de cea a Uniunii Misionare. Împreună, aceste patru Opere Misionare Pontificale formează o rețea mondială de rugăciune și caritate, aflându-se în slujba Sfântului Părinte și a misiunii Bisericii.

 

Întemeietorul operei, Mons. Charles de Forbin Janson, dorea foarte mult să meargă misionar în China, deoarece era preocupat de soarta copiilor, în mod special a celor care  mureau fără a primi botezul creștin. Deși nu a fost posibil să-și îndeplinească acest vis, a avut intuiția, la îndemnul Venerabilei Pauline Marie Jaricot, fondatoarea Operei pentru Răspândirea Credinței, de a implica copiii din Franța în susținerea copiilor din China, prin rugăciune și caritate.

Oficial, Copilăria Misionară Pontificală s-a născut la data de 19 mai 1843, ca urmare a inițiativei de a implica copiii din Franța la cooperare misionară prin rugăciune și caritate. În scurt timp, această mișcare s-a extins în toată Franța, apoi s-a răspândit în mai multe țări din lume și, datorită elanului misionar pe care copiii îl arătau față de misiuni, la data de 3 mai 1922, Papa Pius al XI-lea a adoptat Sfânta Copilărie, numind-o „Pontificală”.

Motto-ul „Copiii sprijină copiii”, îi însoțea pe micii membri misionari în angajamentul lor de a se ruga un Bucură-te, Marie în fiecare zi și de a oferi un bănuț pe lună pentru misiuni.

Rugăciunea, caritatea și sacrificiul sunt cuvintele-cheie ale Copilăriei Misionare Pontificale. Copiii și adolescenții misionari au datoria de a se ruga pentru copiii lumii, de a face sacrificii personale pentru a-i ajuta pe alți copii, astfel contribuind la răspândirea mesajului evanghelic, dând mărturie despre iubirea lui Isus, prin exemplul lor personal.

 

 

 

Hits: 138

/ Știri

Share the Post