19 martie: „Iubirea noastă zilnică” – eveniment online cu participarea Papei Francisc, la 5 ani de Amoris Laetitia

IT – Locandina

19 martie: „Iubirea noastă zilnică” – eveniment online cu participarea Papei Francisc, la 5 ani de Amoris Laetitia

„Iubirea noastră zilnică” este numele evenimentului online organizat pe 19 martie 2021 de Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață, Dieceza Romei și Institutul Teologic Pontifical Ioan Paul al II-lea pentru a deschide anul dedicat familiei cu ocazia celei de-a cincea aniversări a publicării exortației apostolice Amoris Laetitia, transmite un comunicat al Biroului de Presă al Sfântului Scaun.

E începutul unei căi, mai degrabă decât o aniversare: potrivit promotorilor, exortația apostolică posedă de fapt o bogăție încă de descoperit, iar evenimentul din 19 martie – care va fi difuzat online pe canalele celor trei entități – reprezintă o convocare pentru eforturile viitoare.

„Provocarea Papei vrea să pună în mișcare întreaga Biserică” explică organizatorii, care intenționează să ofere o contribuție care să îmbine pastorala și teologia, în vederea Întâlnirii Mondiale a Familiilor, programată să aibă loc la Roma în 2022.

Evenimentul este împărțit în două întâlniri online deschise tuturor, la 15.00 ora Romei (La a cincea aniversare a „Amoris Laetitia”) și la 16:30 ora Romei (Perspective teologice) transmise prin streaming live pe canalul YouTube al Institutului Ioan Paul al II-lea și pe platformele celor trei promotori.

Prima întâlnire, care va culmina cu un mesaj al Papei Francisc, îi va avea ca invitați pe Cardinalul Kevin Joseph Farrell, prefectul Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață; Cardinalul Angelo De Donatis, Vicarul Papei pentru Dieceza Romei și Arhiepiscopul Vincenzo Paglia, Mare Cancelar al Institutului Teologic Pontifical Ioan Paul al II-lea, incluzând prezentările lui Pierangelo Sequeri, decanul Institutului, și ale cuplului căsătorit Giuseppina De Simone și Franco Miano, care au participat la Sinoadele pentru familie.

A doua parte a după-amiezii va avea un caracter mai academic și va include prezentări coordonate de teologul Giovanni Cesare Pagazzi, Nuria Calduch-Benages de la Universitatea Gregoriană, Antonio Pitta de la Universitatea Laterană, Vincenzo Rosito de la Institutul Ioan Paul al II-lea și Episcopul Dario Gervasi, Episcop Auxiliar al Romei și delegat pentru slujirea familiei.

Anul dedicat familiei, la cea de-a cincea aniversare a Amoris Laetitia, a fost instituit de Papa Francisc pe 27 decembrie 2020, pentru a aduce la maturitate roadele exortației apostolice post-sinodale și pentru a apropia mai mult Biserica de familiile din întreaga lume, încercate în acest ultim an de pandemie.

Anul, coordonat de Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață, se va încheia pe 26 iunie 2022, cu cea de-a zecea Întâlnire Mondială a Familiilor; reflecțiile care se vor contura vor fi puse la dispoziția comunităților ecleziale și a familiilor, pentru a le însoți în călătoria lor.

Evenimentul „Iubirea noastă zilnică” va putea fi urmărit online, fără înscriere prealabilă, aici.

Hits: 68

/ Știri

Share the Post