Cateheză despre Sf. Liturghie în Parohia Sf. Apostoli Petru și Paul din Pitești

WhatsApp Image 2021-03-01 at 11.13.25 (4)

Cateheză despre Sf. Liturghie în Parohia Sf. Apostoli Petru și Paul din Pitești

La data de 28 februarie 2021, în a doua Duminică a Postului Mare, a avut loc o cateheză despre Sfânta Liturghie în Parohia Sfinții Apostoli Petru și Paul din Pitești. Cateheza a fost susținută de Părintele Emil Moraru, responsabil cu Oficiul Pastoral pentru Cateheză al ARCB și se înscrie în programul Anului Pastoral „Liturgia: celebrare divină, viață creștină” în ARCB.
Am înâlnit o comunitate primitoare, caldă, foarte bine închegată și unită prin munca Părintelui Paroh Cristian Cherecheș. După Sfânta Liturghie celebrată la ora 11, credincioșii prezenți au fost rugați să rămână în biserică pentru această cateheză. Au salutat cu bucurie inițiativa și au rămas cu mare interes. Părintele Emil a vorbit despre importanța Sfintei Liturghii, care este inima cultului creştin, izvorul şi culmea vieţii şi misiunii Bisericii. A explicat detaliat cum trebuie să participăm la Sfânta Liturghie. Participarea trebuie să fie activă, să ne rugăm împreună cu preotul celebrant, să cântăm, să venim cu inima deschisă și plină de iubire. A explicat momentele Sfintei Liturghii și fost aprofundată de asemenea și definiția iubirii. Părintele a vorbit despre iubirea față de Dumnezeu și iubirea față de aproapele, care trebuie să meargă împreună. Nu în ultimul rând, Părintele a subliniat centrul Sfintei Liturghii, cea mai mare taină, care este Sfânta Euharistie. Isus ni se oferă ca hrană, iar prin această hrană putem ajunge la viața veșnică. Pentru a-l putea primi pe Isus în inimă, trebuie neapărat să avem o inimă curată, iar o inimă poate fi curată cu ajutorul Sfintei Spovezi.
Această cateheză a fost un bun medicament pentru suflet, pentru viața de creștin, mai ales că ne aflăm în timpul Postului Mare, unde parcurgem o cale de convertire și reîmprospătare a ființei noastre, așteptându-L pe Isus cel Înviat în inima noastră.
Roberto Enășel

Hits: 94

/ Știri

Share the Post