Ora de rugăciune a preoților din decanatele bucureștene la mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți (Ciofliceni – Snagov)

WhatsApp Image 2021-02-10 at 14.00.21 (2)

Ora de rugăciune a preoților din decanatele bucureștene la mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți (Ciofliceni – Snagov)

Miercuri, 10 februarie 2021, a avut loc ora lunară de rugăciune a preoților din decanatele bucureștene. Peste 50 de preoți, împreună cu ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București și PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, s-au rugat Rozariul în biserica mănăstirii de la Ciofliceni a Părinților Carmelitani Desculți, Sanctuar Diecezan Marian. În fața icoanei Sfintei Fecioare, Regina Carmelului, cu gândul la milostivirea arătată de Dumnezeu prin apariția Maicii Domnului de la Lourdes, clerul romano-catolic din București a implorat ajutor și pentru cei bolnavi. Rugăciunea a fost însoțită de meditații din vieți de sfinți și din magisteriul actual al Papei Francisc.

Pr. Antonio Prestipino OCD, superior al mănăstirii carmelitanilor și Vicar episcopal pentru viața consacrată în ARCB, a ținut un discurs despre locul și rolul carismelor în viața Bisericii. Călugării și călugărițele, întrupând diferitele carisme, daruri ale Duhului Sfânt, se plasează pe o poziție de coesențialitate cu carisma de conducere a Bisericii, sprijinindu-se reciproc. Conștientizarea acestei colaborări între carisma instituțională exprimată în Biserică prin parohii și episcopii și carisma de sfințire prin consacrare din comunitățile religioase este foarte importantă și trebuie aprofundată și actualizată. Prezența persoanelor consacrate în parohii și dieceze este o bogăție extraordinară, semn al darurilor Duhului Sfânt, și prețuirea noastră arată că ne bucurăm de ea.

Pr. Tarcisio Favaro OCD a amintit istoria prezenței carmelitanilor în ARCB, din anul 2000, explicând și rolul pe care și l-au asumat în asistență spirituală, ospitalitate, tipărituri, pelerinaje. Sunt, desigur, și dificultăți, dar toate sunt depășite cu ajutorul lui Dumnezeu prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria.

La final, ÎPS Aurel Percă le-a mulțumit gazdelor și a apreciat faptul că viața persoanelor consacrate este dezvăluită clerului diecezan. Apoi a vorbit despre Ziua Mondiala a Bolnavului (11 februarie), care va fi celebrată altfel anul acesta, din cauza pandemiei. Cu toate acestea, toți preoții, persoanele consacrate și credincioșii se vor ruga mai ales pentru cei bolnavi de COVID-19 și pentru cei care îi îngrijesc, încurajând să existe celebrări speciale în acest sens în fiecare biserică, așa cum la Catedrala Sf. Iosif va fi celebrată o Sfântă Liturghie specială pentru această intenție, la ora 11.00.

Hits: 270

/ Știri

Share the Post