Mișcarea Focolară: 2 săptămâni de discernământ și rugăciune pentru Adunarea Generală

focolari

Mișcarea Focolară: 2 săptămâni de discernământ și rugăciune pentru Adunarea Generală

În perioada 24 ianuarie – 7 februarie 2021 are loc Adunarea Generală a Mișcării Focolarelor -Opera Preasfintei Maria: mult așteptată și pregătită, cu o mare participare a membrilor și aderenților Mișcării Focolarelor din întreaga lume. Adunarea Generală a fost convocată la începutul lunii septembrie 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei și se desfășoară în mod virtual, iar în încheiere, pe 7 februarie va avea loc o Audiență la Sfântul Părinte Papa Francisc.

Alegerea datei de 24 ianuarie este semnificativă: pe 22 ianuarie, data nașterii Chiarei Lubich, s-a încheiat anul centenar al fondatoarei Mișcării, în timp ce data de 24 ianuarie amintește de ziua în care Chiara, în 1944, a „descoperit” realitatea lui Isus în abandonul său pe cruce, acel Isus care avea să devină „mirele sufletului ei” și care o va îndemna să-l „caute” în fiecare suferință și durerea a omenirii pentru a reconstrui relații și pentru a clădi punți ale unității.

Adunarea, conform celor definite în regulamentele sale, este „primul și cel mai important organ de conducere al Mișcării Focolarelor”. Participă 360 de participanți, dintre care 139 de drept, 181 aleși și 40 invitați de președintă. Printre invitați se numără și o persoană din România. Membrii Mișcării Focolarelor din România au participat la pregătirile preliminare reflectând împreună asupra tematicilor propuse și alegând unele dintre acestea, pe care apoi le-au trimis comisiei Adunării Generale. Tinerii și adolescenții au avut și ei propunerile lor.

Pe data de 1 februarie, Margaret Karram, din Țara Sfântă, a fost aleasă ca președintă a Mișcării Focolare, cu peste două treimi din voturile exprimate în rândul participanților la Adunarea Generală a Mișcării. Ea îi succedă fondatoarei Chiara Lubich și Mariei Voce, care a fost în funcție timp de 12 ani (două mandate). Margaret Karram are 58 de ani și este catolică arabă.

În Arhidieceza de București sunt 4 consacrate din Mișcarea Focolară, iar în jurul focolarului există o comunitate de circa 100 de membri și în jur de 200 de aderenți ai Mișcării.

 

Biroul de comunicare al Mișcării Focolarelor – Marta Andro

Hits: 194

/ Știri

Share the Post