PS Cornel Damian la înmormântarea Pr. Ioan Balint

WhatsApp Image 2021-01-14 at 16.04.44 (1)

PS Cornel Damian la înmormântarea Pr. Ioan Balint

Joi, 14 ianuarie, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, a prezidat și a predicat la Sfânta Liturghie de înmormântare a Părintelui Ioan Balint, trecut la cele veșnice pe data de 11 ianuarie 2021. Ceremonia a început la ora 10.30, în capela mortuară a cimitirului Parohiei Trebeş (Bacău), sicriul fiind în fața capelei, înconjurat de credincioși. Au participat 15 preoți, între care și Vicarul General al Episcopiei de Iași, Pr. Egidiu Condac.

În predica sa, PS Cornel Damian a evocat figura Pr. Ioan Balint – „un preot care și-a hrănit existența sacerdotală din credință”, „un om al credinței, care și-a dedicat viața predicării lui Cristos, Învierea și Viața”, care și-a manifestat credința printr-o „fidelitate extraordinară față de Biserică” și „a trăit cu bucurie și entuziasm slujirea lui preoțească”.

Odihna cea veșnică dă-i-o lui, Doamne!

Și lumina fără de sfârșit să-i strălucească!

Să se odihnească în pace!

Amin!

—-

Pr. Ioan Balint s-a născut în data de 9 mai 1949 la Mărgineni, județul Bacău. A fost hirotonit preot în ziua de 29 iunie 1983 la Iași, prin impunerea mâinilor PS Iakab Antal. Între 1983 și 1984 a lucrat ca preot vicar la Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu (Popești-Leordeni — Ilfov); între 1984 și 2003 a fost paroh la Parohia Vizita Sfintei Fecioare Maria (Giurgiu); apoi, până în 2014, când s-a pensionat, a fost paroh la Parohia Sfântul Anton de Padova (Râmnicu Vâlcea). Ca pensionar, a ajutat oriunde era nevoie, mai ales în parohiile din Bacău, unde avea și reședința.

Hits: 208

/ Știri

Share the Post