Vizita pastorală a ÎPS Aurel Percă în Parohia Înălțarea Sfintei Cruci – Izvorul Rece (Craiova)

WhatsApp Image 2020-12-07 at 10.12.48

Vizita pastorală a ÎPS Aurel Percă în Parohia Înălțarea Sfintei Cruci – Izvorul Rece (Craiova)

Duminică, 6 decembrie, comunitatea romano-catolică din Parohia Înălțarea Sfintei Cruci – Izvorul Rece  (Craiova) a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei la Sfânta Liturghie pe ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. La celebrarea euharistică au luat parte și Pr. Gabriel Popa, secretar eparhial, precum și parohul comunității, Pr. Valerian Dumea.

În cadrul omiliei, pornind de la mesajul lecturilor proclamate și al timpului liturgic în care ne aflăm, Păstorul Arhidiecezei a insistat asupra convertirii personale a fiecăruia și a îndemnului de a lăsa cu toții portița inimii deschisă pentru Isus, ca pregatire la evenimentul nașterii sale.

La finalul Sfintei Liturghii, în numele întregii comunități, Pr. Valerian Dumea i-a mulțumit ÎPS Aurel Percă pentru prezență,reînnoind totodată invitația de a bucura comunitatea cu o nouă vizită atunci când programul Excelenței Sale va permite.

Nu în cele din urmă, ca un semn concret al comemorării unui sfânt îndrăgit atât de mult de către întreaga Biserică, într-un mod deosebit, astăzi, ÎPS Aurel Percă a oferit credincioșilor o amintire cu Sfântul Nicolae.

 

                                                                                                                                                                                   Cornelia Luminița Sascău

Hits: 162

/ Știri

Share the Post