ÎPS Aurel Percă, la hramul Parohiei Cristos, Regele Universului (Ploiești)

IMG_5940

ÎPS Aurel Percă, la hramul Parohiei Cristos, Regele Universului (Ploiești)

Solemnitatea Cristos, Regele Universului ne reamintește tuturor că Regele creației este Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu. În această zi de sărbătoare, duminică, 22 noiembrie, credincioșii din comunitatea parohială Cristos Regele Universului din Ploiești s-au bucurat de prezența Păstorului Arhidiecezei în mijlocul lor: Sfânta Liturghie de hram a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

În cuvântul de învățătură adresat comunității, ÎPS Aurel Percă a accentuat importanța raportului pe care fiecare dintre noi îl are cu Regele Universului, precum și semnificația imaginilor lui Isus Cristos ca Regele Universului și Păstorul care are grijă de turma sa și este prezent în cei mici, dar și însemnătatea judecății finale în viața creștinilor.

După cuvântul de învățătură al Păstorului nostru, patru copii din comunitatea noastră de credință au depus adeziunea lor la Copilăria Misionară Pontificală, fiind prezent la celebrare și Pr. Eugen Blaj, directorul național al Asociației Operelor Misionare Pontificale din România.

În fiecare zi putem trăi cu bucurie această solemnitate. Ea devine vizibilă în viața noastră prin practicarea învățăturii Mântuitorului nostru și a Miresei lui, Biserica. Toți cei botezați au o inimă de misionar. Din întâlnirea noastră zilnică cu Regele nostru descoperim această flacără misionară.

 

Pr. Ștefan Lenghen

Hits: 14

/ Știri

Share the Post