Copilăria Misionară Pontificală: noi adeziuni la Râmnicu-Vâlcea și Craiova

Copilăria Misionară Pontificală: noi adeziuni la Râmnicu-Vâlcea și Craiova

Duminică, 25 octombrie, mai mulți copii și adolescenți din Parohia Sfântul Anton de Padova (Vâlcea) și Parohia Înălțarea Sfintei Cruci (Izvorul Rece – Craiova) au făcut adeziunea la Copilăria Misionară Pontificală, sub îndrumarea Pr. Eugen Blaj, director național pentru Operele Pontificale Misionare din România.

La Sfintele Liturghii de la orele 10.30 (Râmnicu-Vâlcea), respectiv 18.00 (Craiova), copiii și adolescenții au fost deosebit de implicați. La rugăciunea credincioșilor, noii membrii ai Copilăriei Misionare Pontificale i-au invitat pe toți cei din comunitate să fie și ei misionari. Printre obiectele create de copii și adolescenți pentru această ocazie se numără un stindard personalizat, crucea misionară cu cinci culori și Rozariul Misionar. La ofertoriu, micii misionari au adus la altar hrană și alte bunuri de primă necesitate pentru cei nevoiași din comunitățile locale.

În România, Copilăria Misionară Pontificală numără în jur de 100 de copii în Arhidieceza de București și alte dieceze din țară. Prin mijloacele de comunicare, Copiii Misionari se întâlnesc săptămânal online pentru rugăciune, reflecții evanghelice și activități. Unii din ei locuiesc în Irlanda și Italia, ceea ce nu-i împiedică să fie uniți cu grupul lor și să-și exprime zelul misionar, care nu are nici distanțe, nici granițe. În prezent, Opera Copilăriei Misionare Pontificale este prezentă la București, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Iași, Constanța și Republica Moldova. În curând, două noi parohii vor avea Copii și Adolescenți Misionari, la Ploiești și Târgu Ocna.

Copiii și Adolescenții Misionari fac parte din Copilăria Misionară Pontificală, fiind una din cele patru opere ale Sf. Părinte Papa, cu scopul de a-i face pe copii protagoniști în viața Bisericii Universale. Copilăria Misionară își propune să cultive în copii spiritul misionar, inspirându-se din exemplul lui Isus și din intuiția fondatorului, Mons. Charles de Forbin Janson, a cărui carismă propune trăirea vocației misionare prin rugăciune și caritate.

Hits: 60

/ Știri / Tags: ,

Share the Post