18 octombrie: Prima Sfântă Împărtășanie la Catedrala Sf. Iosif

18 octombrie: Prima Sfântă Împărtășanie la Catedrala Sf. Iosif

Pentru 23 de copii din Parohia Catedralei Sfântul Iosif, duminică, 18 octombrie, a fost o zi pe care nu o vor uita niciodată, pentru că l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Împărtăşanie. Pentru a-l primi cu vrednicie pe Domnul prezent în Sfânta Împărtăşanie, copiii au făcut şi prima spovadă din viaţa lor cu o zi înainte. Pe tot parcursul perioadei de pregătire, copiii au fost asistaţi de Sr. Iacinta. Copiii au avut posibilitatea să înveţe adevărurile ce stau la baza credinţei noastre şi să-l cunoască mai bine pe Isus Cristos.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Pr. paroh Ioan Ciobanu, însoţit la altar de Pr. Antonio Prestipino OCD, Vicar episcopal pentru viața consacrată în Arhidieceza Romano-Catolică de București. Alături de părinţi, frați, prieteni şi invitaţi, îmbrăcaţi de sărbătoare, cu emoţie şi entuziasm, copiii au ocupat locurile rezervate lor în faţa altarului. În cadrul Sfintei Liturghii, tatăl unuia dintre copii i-a cerut Pr. paroh Ioan Ciobanu, în numelepărinților, să le ofere copiilor Prima Sfântă Împărtăşanie, luându-și angajamentul de a cultiva și în familie viața spirituală a copiilor: „Noi, părinţii acestor copii, promitem că vom continua educaţia umană şi spirituală începută la orele de pregătire”. Candidaţii la Prima Sfântă Împărtăşanie au citit lecturile și au recitat intenţiile la rugăciunea credincioşilor.

La predică, Pr. paroh Ioan Ciobanu le-a vorbit copiilor despre importanţa acestei zile şi i-a îndemnat să urmeze exemplul Fericitului Carlo Acutis, care a avut o mare iubire faţă de Isus Euharisticul. La ritualul împărtăşaniei, l-a dăruit pe Isus prezent în ostia consacrată copiilor care, cu inima curată, s-au apropiat de sfântul altar. La sfârşitul Sfintei Liturghii, Pr. paroh Ioan Ciobanu a mulţumit lui Dumnezeu pentru aceşti copii minunaţi şi i-a încurajat pe părinţi în misiunea lor de a fi exemple vii de credinţă pentru propriii copii. De asemenea, s-a adresat şi copiilor, îndemnându-i să aibă grijă ca sufletele lor să fie mereu curate, pentru a-l primi cât mai des pe prietenul lor şi al tuturor, Isus Cristos.

00-prima-sf-impartasanie-20201018-img_6339-7199322

Hits: 61

/ Știri / Tags: ,

Share the Post