„Isus trăiește!”, noul imn al tinerilor

„Isus trăiește!”, noul imn al tinerilor

Sâmbătă, 10 octombrie, la deschiderea noului An Pastoral diecezan prin Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă în Catedrala Sf. Iosif, tinerii trupei diecezane de muzică Veritá au prezentat în premieră imnul Isus trăiește! inspirat de Exortația post-sinodală Christus vivit.  

Imnul apărut face parte dintr-un nou proiect media al Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului – București. Acest proiect are ca scop promovarea Exortației apostolice postsinodale Christus vivit (2019), rodul lucrărilor Sinodului episcopilor dedicat tinerilor din anul 2018, cu tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional”, se menționează pe site-ul CDPT. Documentul sinodal se adresează în special tinerilor, dar și celor care îi călăuzesc pe aceștia către Dumnezeu.

Titlul imnului parafrazează primele cuvinte ale Exortației, al cărei text original este în spaniolă: „Vive Cristo, esperanza nuestra” – „Cristos, speranța noastră, este viu!” – în latină, „Christus vivit”. Prin acest imn, tinerii sunt invitați să pună în practică mesajul Papei Francisc, care îi încurajează la „creşterea în sfinţenie şi în angajare pentru propria vocaţie”.

Trupa Veritá a răspuns provocării de a compune în doar două săptămâni linia melodică a versurilor scrise de sora Andreea-Maria Mihoc, din congregația Slujitoarele Săracilor. Acest grup de tineri, care a trecut de-a lungul timpului prin mai multe transformări (nume și componență), a susținut programele pastorale propuse de către Centru, conform misiunii pentru care a fost creat, și o face în continuare cu același entuziasm.

Pe parcursul acestui nou An Pastoral, CDPT își propune să creeze diverse materiale media, care să îi familiarizeze pe tineri cu mesajul Bisericii adresat lor. Următorul pas va fi crearea unui videoclip, prin care mesajul imnului, dar și al documentului sinodal, să ajungă la tineri într-o formă cât mai atractivă.

Isus trăiește!

1. Ce este omul fără Dumnezeu?
Un călător, pribeag și neliniștit.
Dar tu, tinere, privește la el, mereu…
Te vrea fericit, misionar împlinit.

Ref. Cristos trăiește în mine și-n tine.
Ne cheamă s-aprindem stele în noaptea altor tineri.
Cristos trăiește în mine și-n tine.
Zâmbește, Biserica are nevoie de tine.

2. Tu ești o poveste scrisă cu iubire.
Invitat să o trăiești în rol principal.
Ascultă-ți inima și vei afla cu uimire…
Comoara ce duce spre scopul final. R.

3. Trăiește frumos a ta tinerețe,
Fii creativ, curajos în alegeri.
Ajută-ți semenii cu blândețe…
În viață înfruntă-ți temerile. R.

a4181df4-0435-4264-91a2-eb88dcfdf104-200x300-3750295 481d8ce2-ddfd-40a2-99c6-3bffe4c72d7d-300x200-4718379

Hits: 33

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post