01.10.2020, București: Vizita Pastorală a IPS Aurel Percă în Parohia Sf. Tereza

01.10.2020, București: Vizita Pastorală a IPS Aurel Percă în Parohia Sf. Tereza

sfterezab2020b-1-5458685Sărbătoarea Sfintei Tereza de Lisieux (1 octombrie) a însemnat un moment de comuniune pentru credincioșii din București, care au putut participa la hramul parohiei Sf. Tereza a Pruncului Isus. ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a celebrat Sf. Liturghie de hram în aer liber, în fața Capelei Sf. Ana din cimitirul Bellu Catolic. În ciuda ploii, credincioșii au participat în număr mare, respectând normele sanitare ce se impun.

ÎPS Aurel Percă a expus câteva momente semnificative din biografia Sf. Tereza a Pruncului Isus, subliniind „cât de actuală este această sfântă și cât de mult putem învăța astăzi din viața ei”. Jurnalul său autobiografic explică de ce Sf. Tereza a Pruncului Isus a fost numită „patroană a misiunilor”: „în centrul vital al Bisericii este o inimă”, iar ea și-a descoperit vocația de a fi „iubire în inima Bisericii”  „Făcând din lucruri mici, lucruri mari” Sfânta Tereza „a oferit toate jertfele, toate suferințele prin care a trecut” pentru binele Bisericii, al misionarilor, pentru apostolatul preoților, pentru convertirea unor mari păcătoși. „Calea copilăriei spirituale” sau „calea cea mică” este specifică Sfintei Tereza a Pruncului Isus, caracterizată prin „încredere totală în voința lui Dumnezeu.”

La finalul Sf. Liturghii, Pr. paroh Nicolaie Farcaș, Decan de București Sud, a adus mulțumiri tuturor celor prezenți.

Hramul parohiei Sf. Tereza a Pruncului Isus a fost subiectul unei ediții speciale ORA CAtOLICĂ, transmisă de SIGNIS România, în care Sr. Marzena Maj și invitații săi au discutat despre spiritualitatea acestei mari sfinte carmelitane și despre influența ei în societatea de azi. Înregistrarea emisiunii, care cuprinde și Sf. Liturghie de hram, poate fi vizionată aici.

sfterezab2020c-6589836

Hits: 4

/ Știri / Tags: ,

Share the Post