București, 16.09.2020: Întâlnirea lunară a preoților din Decanatele bucureștene

București, 16.09.2020: Întâlnirea lunară a preoților din Decanatele bucureștene

Miercuri, 16 septembrie 2020, la biserica Sfânta Tereza din București, preoții catolici din București s-au reunit pentru o oră de comuniune cu Dumnezeu și între ei.

sftereza20200916b-300x169-9085167Ora de rugăciune a început prin expunerea Sfântului Sacrament. După o rugăciune de laudă și mulțumire îndreptată către Isus Cristos prezent în Sf. Euharistie, un scurt moment de liniște a permis un dialog privat cu Domnul.

În continuare a urmat celebrarea Oficiului Divin prin rugăciunea Ora Medie. A urmat apoi proclamarea unui fragment evanghelic luat din Evanghelia după Sf. Marcu (4,35-41) ce prezintă liniștirea furtunii și minunata întrebare a lui Isus ce invită la încredere și speranță în ajutorul său: „De ce sunteți fricoși? Încă nu aveți credință?” (Mc 4, 40).

Părintele paroh al parohiei Sfânta Tereza a Pruncului Isus, Nicolaie Farcaș, a ținut apoi un cuvânt de reflecție bazat pe îndemnul lui Isus „Nu vă temeți!”, tratând despre diferitele aspecte ale timpului actual, pandemia de covid-19, dar și răspunsul pe care Biserica, dar mai ales preoții îl dau în fața tuturor provocărilor timpului prezent.

A urmat apoi rugăciunea credincioșilor prin care, conform normelor liturghierului roman credincioșii se roagă pentru nevoile Bisericii, pentru conducători și pentru salvarea întregii lumi, pentru toți aceia care se găsesc în dificultăți ca și pentru Biserica locală. O rugăciune particulară a fost adresată pentru IPS Arhiepiscop Mitropolit Aurel Percă și pentru PS Cornel Damian care și-a celebrat în această zi patronul, pe Sf. Corneliu, papă martir, cât și pentru tot clerul Arhidiecezei de București și din lumea întreagă.

Rugăciunea Tantum Ergo și binecuvântarea cu Sf. Sacrament au încheiat momentul de rugăciune, iar rugăciunea Îngerul Domnului ne-a reamintit de Fiat-ul Mariei la care toți credincioșii sunt chemați să răspundă zilnic în urmarea lui Cristos.

Cuvântul IPS Arhiepiscop Mitropolit Aurel Percă a oferit un ultim îndemn pentru trăirea cu încredere, curaj și responsabilitate a vieții prezbiterale, dedicați fiind întotdeauna în slujirea poporului lui Dumnezeu.

Pr. Alexandru Abadi

sftereza20200916a-5829094

Hits: 1

/ Știri / Tags: ,

Share the Post