12.09.2020, Slatina: Vizită pastorală a ÎPS Aurel Percă

12.09.2020, Slatina: Vizită pastorală a ÎPS Aurel Percă

Sâmbătă, 12 septembrie, comunitatea romano-catolică din Slatina a celebrat o dublă sărbătoare: hramul bisericii „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” și prima vizita pastorală a IPS Aurel Percă în această comunitate.

slatina2020a-9245523
La această sărbătoare au participat atât membrii ai comunității catolice slătinene, cât și oaspeți veniți din celelalte comunități ale decanatului: Drobeta-Turnu Severin, Craiova, Pitești și Mioveni.

Sfânta Liturghie solemnă a fost celebrată de către IPS Aurel Percă la ora 11.00 și au concelebrat preoții: Pr. Gabriel Popa, Pr. Coșa Gheorghe, Pr. Balint Petru, Pr. Lucian Bosoi, Pr. Sergiu Cătălin Farcaș, Pr. Francisc Trefaș, Pr. Iosif Balint, Pr. Petru Mihăică, Pr. Petrică Boroș, Pr. greco-catolic Valeriu Catană și parohul locului Pr. Sergiu Alin Pal.

Fiind o comunitate care o are ca și patroană pe Sf. Fecioara Maria, IPS Aurel Percă în predica sa a prezentat-o pe Maica cerească, model de viață pentru fiecare membru al acestei comunități, încurajându-i să fie aproape de ea mai ales prin rugăciune. S-a putut observa multă bucurie în rândul celor care au participat la această sărbătoare, dar și entuziasm spiritual prin participarea a numeroși credincioși la sacramentele Penitenței și Sf. Împărtășanii, la animarea și pregătirea sfintei Liturghii solemne prin cântare, proclamarea Cuvântului, oferirea de daruri.

La sfârșitul Sf. Liturghii, părintele paroh a mulțumit IPS Aurel pentru vizita pastorală, oaspeților prezenți (preoți, laici) și membrilor comunității care s-au implicat fiecare după posibilități pentru pregătirea evenimentului.

slatina2020b-8824363A urmat apoi și un moment în care IPS Aurel a stat de vorbă cu enoriașii, care au primit și o amintire din partea Înalt Preasfinției Sale.

După-amiază IPS Aurel Percă a vizitat și biserica romano-catolică „Inima Neprihănită a Mariei” din Caracal.

caracat2020-9795451

Ziua s-a încheiat cu o vizită a Înalt Preasfințitului la „Institutul surorile Neprihănitei Zămisliri a Preasfintei Fecioare de la Lourdes”, comunitate de surori, foarte implicată de 25 de ani în parohie și pe plan educațional, având o grădiniță „Sf. Bernadeta” în Slatina.

slatina2020c-9848013

 

Hits: 30

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post