Episcopii Arhidiecezei de Bucureşti participă la consacrarea episcopală a Mons. Lászlo Kerekes

Episcopii Arhidiecezei de Bucureşti participă la consacrarea episcopală a Mons. Lászlo Kerekes

ÎPS Aurel Percă – Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit emerit, şi PS Cornel Damian – Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti vor participa la consacrarea noului Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia, Mons. Lászlo Kerekes care va avea loc sâmbătă, 29 august 2020, ora 10.30 la sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

kerekes-laszlo-6857065

Mons. Lászlo Kerekes. Sursa foto: ersekseg.ro

Mons. Lászlo Kerekes a fost numit la 26 mai a.c. episcop titular de Tharros şi auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia. Conform unui comunicat al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia, episcopul consacrator al Mons. Kerekes va fi ÎPS Gergely Kovács – Arhiepiscop de Alba Iulia, iar episcopii co-consacratori ÎPS Gyorgy Jakubinyi – Arhiepiscop emerit, şi PS József Tamás – episcop auxiliar emerit al aceleiași Arhidieceze.

Născut la 23 iulie 1968, în Ghelința (Covasna), de pe teritoriul Arhidiecezei de Alba Iulia, Mons. Lászlo Kerekes a absolvit Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia în 1990 și Academia Teologică din Budapesta în 1992. A fost hirotonit preot pentru Arhidieceza de Alba Iulia pe 16 mai 1993, prin impunerea mâinilor Mons. György Jakubinyi, pe atunci Episcop auxiliar. Şi-a continuat studiile la Ottawa, Canada, unde a obținut licența în Drept Canonic, în 1994, și doctoratul în 2004. În ţară, a fost profesor la Seminarul Mare de la Alba Iulia și paroh în Târgu Secuiesc, membru al Consiliului Prezbiteral și al Tribunalului Ecleziastic al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia. În afară de limba română şi limba maternă (maghiara), vorbeşte cursiv limba engleză.

sanctuarul-sumuleu-ciuc-1-5858604

Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc

Prin numirea şi consacrarea Mons. Lászlo Kerekes ca nou Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, numărul episcopilor romano-catolici din România ajunge la 13, dintre care 5 sunt emeriți. În total, în Biserica Catolică din România sunt 22 de episcopi romano-catolici și greco-catolici.

Hits: 4

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post