Câmpina (PH): ÎPS Aurel Percă, prezent la hramul bisericii “Sf. Anton de Padova”

Câmpina (PH): ÎPS Aurel Percă, prezent la hramul bisericii “Sf. Anton de Padova”

hramcampina-13062020-1-5903923

13 iunie. O sâmbătă așteptată cu nerăbdare de credincioșii catolici din Câmpina. Este hramul bisericii Sf. Anton de Padova din Câmpina. Este sărbătoarea „Sfântului minunilor” la care vin permanent mulți creștini, atât din comunitatea catolică, cât și frați întru credință ortodocși. Și, ca să nu se dezmintă, patronul nostru spiritual a mijlocit rugăciunile noastre la Tatăl ceresc, astfel că ne-am bucurat de o dimineață însorită, caldă, de vară după o săptămână marcată zilnic de ploaie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Aurel Percă,Aarhiepiscopul Mitropolit al Arhidiecezei de București, în prima sa vizită pastorală în parohia noastră. Alături de Sfinția Sa, la sărbătoarea hramului au concelebrat doisprezece preoți.

hramcampina-13062020-2-6449141

hramcampina-13062020-3-1663889

Celebrarea s-a desfășurat în grădina bisericii, plină de verdeață, trandafiri înfloriți și nelipsiții crini. Curtea a fost plină de credincioşi laici şi persoane consacrate, iar cei care nu au avut loc pe scaune au stat în jurul grădinii, pe trotuar și unii chiar pe stradă. Sonorizarea asigurată impecabil a făcut ca toți să se bucure din plin de fiecare moment al slujbei. Am avut parte de o Liturghie care a înălțat sufletele. De asemenea, predica ținută de Arhiepiscop a pătruns inimile prin profunzimea conținutului și simplitatea expunerii. Corul bisericii a fost, ca întotdeauna, la înălțime, a animat comunitatea în sărbătoare.

La încheiere a fost intonat un imn închinat Sfântului Anton, care a continuat să rezoneze în sufletele noastre în drumul spre casă.

Mălina Victoria Dumitru

hramcampina-13062020-4-2581509

Hits: 1

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post