Comunicat ARCB, 23.04.2020: Pr. Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban este noul purtător de cuvânt al ARCB

Comunicat ARCB, 23.04.2020: Pr. Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban este noul purtător de cuvânt al ARCB

ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ BUCUREŞTI
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015411 – birouldepresa@arcb.ro

București, nr. 167/23.04.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

 Pr. Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban
este noul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București

Arhidieceza Romano-Catolică de București are de astăzi un nou purtător de cuvânt: Pr. Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban. Înaltpreasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, l-a numit joi, 23 aprilie 2020, în oficiul de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB) pe Pr. Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban, actualmente lector la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București. Totodată, încetează oficiul de purtător de cuvânt al ARCB desfăşurat până în prezent de către Pr. Francisc Doboș, care a primit o misiune pastorală în cadrul Arhidiecezei.

Pr. Tarciziu-Hristofor Șerban s-a născut la 1 ianuarie 1962 la Bacău. A absolvit Institutul Teologic în anul 1989 la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași și a fost hirotonit preot la data de 25 iunie 1989 la Iaşi.

La începutul slujirii preoţeşti a activat la Huși, în parohia „Sf. Anton”, și la București, în Parohia Catedralei „Sf. Iosif”. Mai târziu, a fost preot colaborator în Capitală la Parohia „Preasfântul Mântuitor” (Italiană), Paroh la Parohia „Sfânta Maria a Harurilor” (Bărăția) şi Administrator parohial la Parohia „Sfântul Francisc din Assisi”.

Între 1993 și 1998 a urmat studii de specializare în științe biblice la Institutul Catolic din Paris și în istoria creștinismului primar la Universitatea Sorbona. Ulterior, a urmat studii de specializare în cadrul Facultății de filosofie a Universității București.

Începând cu anul 1998 a fost, pe rând, Lector universitar la Institutul Catolic „Sf. Tereza” din București, la Institutul Teologic „Sf. Iosif” din Iași și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București.

În prezent predă științe biblice la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București şi colaborează ca preot la Parohia Catedralei „Sf. Iosif” din București.

Biroul de presă

 

Hits: 12

/ Comunicate de presă, Știri / Tags: ,

Share the Post