Vineri, 3 aprilie, ora 12.15: Sf. Liturghie cu requiem pentru cei decedați din cauza pandemiei

Vineri, 3 aprilie, ora 12.15: Sf. Liturghie cu requiem pentru cei decedați din cauza pandemiei

Vineri, 3 aprilie 2020, ora 12.15, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, va prezida în Catedrala Sf. Iosif din București Sf. Liturghie cu requiem pentru persoanele decedate din cauza pandemiei. Celebrarea va fi transmisă în direct pe www.catedralaonline.ro și canalul de YouTube „Angelus ARCB”.

„Noi, creștinii, când ne amintim de cei care au suferit de pe urma acestei pandemii, nu ne gândim la cifre, ci la persoane concrete, iar rugăciunea noastră devine mai personală”, a spus ÎPS Aurel Percă, în intervenția sa din cadrul emisiunii online „Ora Catolică”, realizată de Signis Romania pe facebook, în această perioadă.

„Rugăciunea este întotdeauna ridicarea inimii către Dumnezeu, aducând în faţa lui Dumnezeu intenţiile de actualitate. Iar acum, de actualitate este această suferinţă a întregii omeniri, pentru care ne rugăm. Amintesc mai întâi de victime, de cei care au murit, fie că sunt în vârstă sau tineri; au murit şi preoţi, au murit şi surori; ne gândim la medici, la personalul sanitar care s-au expus şi au murit. Ne gândim la durerea care a rămas în urmă în familii, la dezolarea, părăsirea, descurajarea acestora. Ne gândim şi la voluntari, şi la forţele de ordine care sunt şi ei implicaţi, unii dintre ei au avut de suferit şi unii dintre ei sunt chiar în pericol prin meseria lor.”

„Pe toţi îi recomandăm acum milostivirii lui Dumnezeu – a mai spus Arhiepiscopul Mitropolit de București -, cerându-i să aibă milă de toţi, să-i ierte pe toţi cei care au trecut din această lume la viaţa cea veşnică; să-i răsplătească pentru suferinţele pe care le-au îndurat în ultimele clipe care, cu siguranţă, nu au fost uşoare.”

Hits: 5

Share the Post