București: SE SUSPENDĂ temporar celebrarea Sfintei Liturghii cu popor la Catedrala Sf. Iosif

București: SE SUSPENDĂ temporar celebrarea Sfintei Liturghii cu popor la Catedrala Sf. Iosif

Începând de duminică, 22 martie 2020, SE SUSPENDĂ temporar celebrarea Sfintei Liturghii cu popor la Catedrala Sf. Iosif.

Programul celebrărilor rămâne același. Sf. Liturghii vor fi celebrate, de duminică, inclusiv, în Catedrală, cu ușile închise: duminica şi în sărbătorile de poruncă la ora 7:00, 8:00, 9:00, 10:30, 12:15, 17:00 și 18:30; în timpul săptămânii la ora 07.00, 08.00, 09.00, 17.00, 18.30.

➡️ Sf. Liturghie de la ora 10:30 va fi transmisă în direct pe TVR2

➡️ Sf. Liturghie de la ora 9:00 va fi transmisă în direct la Radio Maria

🔹 Toate celebrările vor putea fi urmărite pe internet, pe www.catedralaonline.ro sau pe canalul de YouTube „Angelus ARCB”.

 

Papa Francisc: “În această situaţie de pandemie, în care am ajuns să trăim mai mult sau mai puţin izolaţi, suntem invitaţi să redescoperim şi să aprofundăm valoarea comuniunii care uneşte pe toţi membrii Bisericii. Uniţi cu Cristos nu suntem niciodată singuri, ci formăm un unic trup, al cărui cap este el. Este o unire care se alimentează cu rugăciunea, precum şi cu împărtăşirea spirituală cu Euharistia, o practică foarte recomandată când nu este posibil să se primească sacramentul”. (Angelus, 15 martie 2020)

* * *

ÎMPĂRTĂŞANIA SPIRITUALĂ:

O Isuse, te cred de faţă în preasfântul sacrament al altarului. Te iubesc din toată inima şi doresc să vii în sărmanul meu suflet, umilit şi plin de căinţă. Ştiu că sunt nevrednic de un asemenea favor, dar mă încred în bunătatea ta. Dragostea ta faţă de suflete te va aduce şi în inima mea, pentru ca să rămâi în mine şi eu în tine. Maică preasfântă, dă-mi inima ta neprihănită, pentru a-l găzdui pe oaspetele meu divin!

(Se rămâne câteva clipe în reculegere)

Te îmbrăţişez, iubitul meu Mântuitor, şi mă dăruiesc cu totul ţie. Dă-mi numai dragostea ta şi fă-mă statornic, pentru ca niciodată să nu te părăsesc, ci să împlinesc întotdeauna voinţa ta.

Rugăciune:

Doamne Isuse, Mântuitorul nostru, tu ai chemat pe oameni la tine pentru a-i mântui şi pentru a le împărţi binefacerile tale divine. Vin şi eu, plin de păcate şi de greşeli, pentru a mă învrednici de iertare şi pentru a implora harul tău. Ajută-mă să fac bine şi cu evlavie această împărtăşanie spirituală, ca să mă învrednicesc de binecuvântarea şi darurile tale, care vieţuieşti şi domneşti în vecii vecilor. Amin.

——————

În această perioadă în care celebrările publice sunt suspendate, credincioşii sunt absolviţi de obligativitatea participării în mod fizic la Sfintele Liturghii duminica şi în sărbătorile de poruncă (cf. Can. 1248 §2), astfel că, pe perioada stării de urgenţă, nu comite păcat cel ce nu participă în mod fizic la Sfânta Liturghie în biserică. Li se recomandă credincioşilor să se unească spiritual, prin mijloacele de comunicare, cu celebrarea Sfintei Liturghii.

Hits: 9

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post