Buzău: Hramul bisericii Sf. Iosif

Buzău: Hramul bisericii Sf. Iosif

Foto: Laurențiu Stancu

Comunitatea romano-catolică din Buzău a celebrat sâmbătă, 14 martie a.c., hramul bisericii dedicate Sfântului Iosif. La sărbătoarea Parohiei a participat și ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Excelența Sa a fost primit cu căldură de către credincioși și paroh, și a prezidat Sf. Liturghie solemnă de hram.

La predică, ÎPS Aurel „a vorbit despre Sfântul Iosif, care întruchipează paternitatea Tatălui”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a parohiei. După Sf. Liturghie, Arhiepiscopul Mitropolit de București a vizitat comunitatea surorilor Micile Slujitoare ale Inimii lui Isus pentru Bolnavii Săraci.

Foto: Laurențiu Stancu

Foto: Angelus Communicationis

Este prima vizită a ÎPS Aurel Percă la Buzău, după înscăunarea sa ca Arhiepiscop Mitropolit de București, din 11 ianuarie 2020. Parohia Sf. Iosif este condusă de Pr. Dominic Hîrja și a fost înființată în 1898, iar biserica parohială a fost construită în 1913 și sfințită de Arhiepiscopul Raymond Netzhammer. Surorile Micile Slujitoare ale Inimii lui Isus pentru Bolnavii Săraci din Buzău acordă asistenţă la domiciliu bolnavilor şi săracilor, și ajută în Parohie la activitățile de cateheză şi pastoraţie a tineretului.

Hits: 11

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post