Intenţii la “Rugăciunea credincioşilor”, în timp de boală

Intenţii la “Rugăciunea credincioşilor”, în timp de boală

Episcopii catolici din România ne îndeamnă pe toţi ca, “în această perioadă dificilă, atât pentru viața personală și socială, cât și comunitar-religioasă, să-i însoțim cu rugăciunea noastră pe toți cei afectați de acest virus, pe familiile lor, cadrele medicale și personalul din instituțiile care sunt implicate în combaterea epidemiei”.

Iată câteva intenţii de rugăciune care se pot adăuga, la alegere, la ”Rugăciunea credincioșilor”, în cadrul Sfintei Liturghii:

* ferește-ne de boli, de foamete, de calamități naturale și de război. Te rugăm, ascultă-ne!

* luminează-i pe cercetători să-și pună descoperirile în slujba vieții. Te rugăm, ascultă-ne!

* întărește-i pe cei ce suferă cu trupul sau cu sufletul, și atrage-i pe toți la cunoașterea adevărului prin puterea prezenței tale. Te rugăm, ascultă-ne!

* binevoieşte a veghea cu grijă la destinul poporului nostru şi a-l călăuzi la fericire. Te rugăm, ascultă-ne!

* dăruieşte-le tuturor celor care se îngrijesc de cei bolnavi şi neputincioşi iubirea delicată a inimii tale. Te rugăm, ascultă-ne!

* fă-ne să fim atenți la suferințele și lipsurile semenilor noștri, astfel încât grija noastră față de ei să le vorbească despre providența ta iubitoare. Te rugăm, ascultă-ne!

* dăruiește-le celor bătrâni răbdare și seninătate în suferințele vieții, întărește-i pe cei bolnavi cu prezența ta și întâmpină-i cu bunătate pe muribunzi. Te rugăm, ascultă-ne!

Hits: 265

/ Note, Știri / Tags: ,

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117