Giurgiu: ÎPS Aurel Percă în vizită pastorală la Parohia Vizita Sf. Fecioare Maria la Elisabeta

Giurgiu: ÎPS Aurel Percă în vizită pastorală la Parohia Vizita Sf. Fecioare Maria la Elisabeta

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a vizitat în d.a. zilei de marți, 10 martie 2020, comunitatea romano-catolică din Giurgiu. Arhiepiscopul s-a rugat Calea Crucii împreună cu credincioșii și parohul comunității, Pr. Marius Antăluțe, iar apoi a celebrat Sf. Liturghie în capela amenajată în casa parohială.

După celebrare, Excelența Sa a vizitat biserica parohială, aflată actualmente în reparații și s-a informat asupra stadiului lucrărilor, apoi a vizitat cimitirul catolic, unde s-a rugat pentru răposați. „Am discutat despre situația comunității acum și în perspectivă, și despre posibilitățile de finanțare pentru lucrările actuale și cele din viitor”, a explicat Pr. Antăluțe pe pagina de facebook a parohiei. ÎPS Aurel a mers apoi la Singureni (Giurgiu), unde s-a întâlnit cu comunitatea de surori Franciscane Misionare din Assisi care îngrijesc copiii asistați de Fundația „Bambini in emergenza”.

Parohia Vizita Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta a fost înființată în 1875. Biserica parohială a fost construită în 1933 și sfințită în 1936 de către Mons. Alexandru Cisar. Aici a slujit, la începutul sec. XX, și preotul Anton Durcovici, ridicat astăzi la cinstea altarelor.

—————

Album foto, aici.

Hits: 7

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post