București: ÎPS Aurel Percă în vizită pastorală la „Parohia Cioplea”

București: ÎPS Aurel Percă în vizită pastorală la „Parohia Cioplea”

Duminică, 8 martie 2020, Înaltpreasfinţitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a vizitat Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” (Cioplea) şi a celebrat Sfânta Liturghie pentru poporul credincios din parohie la ora 10:30 şi pentru copii la ora 12:00.

În predica de la prima Sfântă Liturghie, Excelenţa sa a subliniat că pasajul evanghelic al Schimbării la faţă a lui Isus, proclamat în cea de-a doua duminică a Postului Mare, este o invitaţie la a ne curăţa inimile de întinarea gândurilor, intenţiilor şi faptelor rele. Arhiepiscopul l-a prezentat pe Martin Luther King, care şi-a dat viaţa pentru recunoaşterea demnităţii persoanelor de culoare, ca model de neîntinare  într-o lume americană divizată rasial. Izbânda marelui om a venit pe cale paşnică, non–violentă, chiar dacă, paradoxal, pe 4 aprilie 1968, a fost el însuşi victima unui asasinat.

La ora 12.00, în cadrul predicii, Înaltpreasfinţitul a dialogat cu copiii şi tinerii care se pregătesc să primească Prima Sfântă Împărtăşanie ori Sfântul Mir, și cu cei de la centrul de cercetaşi al Parohiei, cu membrii corului de copii, etc. Excelenţa sa i-a invitat „să urce” cu Isus pe muntele Tabor. Din dialogul cu ei a reieşit că spovada este neapărat necesară pentru a vedea strălucirea lui Isus. E grăitor faptul că atunci când trăieşti credinţa din fragedă copilărie, înţelegi importanţa Sacramentelor şi adâncimea lor.

În această Primă vizită, Înaltpreasfinţitul a împărţit binecuvântarea sa asupra bolnavilor prezenţi, asupra pruncilor, asupra logodnicilor, a unor cupluri care aşteaptă copii, şi bineînţeles, asupra întregii comunităţi. De asemenea, şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce curând în mijlocul enoriaşilor di Parohie.

Pr. paroh Fabian Măriuţ

————————–
Galerie foto, aici.

Hits: 17

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post