Anul școlar 2020-2021: Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare; 151 locuri la București, Brăila și Câmpulung Muscel

Anul școlar 2020-2021: Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare; 151 locuri la București, Brăila și Câmpulung Muscel

Colegiul Romano-Catolic „Sf. Iosif”, București

Au început deja înscrierile pentru anul școlar 2020-2021. Între 4 – 23 martie a.c. se derulează prima etapă a înscrierilor pentru clasa pregătitoare, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării. Va urma procesarea înscrierilor, iar pe 1 aprilie, în unitățile de învățământ și pe site-urile inspectoratelor școlare vor fi afișate numele candidaților înmatriculați și numărul locurilor rămase libere.

Pe teritoriul Arhidiecezei Romano-Catolice de București funcționează trei instituții şcolare cu învățământ primar: Colegiul Romano-Catolic „Sf. Iosif” din București – care școlarizează de la clasa pregătitoare până la învățământ postliceal -; Școala Primară „Sfânta Maria” din Brăila, aparținând surorilor din Congregatio Jesu; și Școala Gimnazială „Sf. Iacob” din Câmpulung Muscel (Argeş), administrată de Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul. Colegiul va avea în anul școlar 2020-2021 trei clase pregătitoare, pentru un număr total de 75 de elevi, Școala „Sfânta Maria” va avea o clasă pentru 26 de elevi, iar Școala Gimnazială „Sf. Iacob” două clase, pentru 50 de elevi.

Conform site-ului Colegiului Romano-Catolic „Sf. Iosif” (v. aici), pentru a veni în întâmpinarea părinților, instituția a organizat deja în data de 28 februarie „Ziua porților deschise”. Înscrierile se fac la secretariatul Colegiului (Șos. Olteniței, nr. 3-7, București), părinții având posibilitatea să se programeze telefonic, pentru a evita aglomerația și a asigura fluența procedurilor de înscriere. Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare la Școala „Sfânta Maria” din Brăila (v. aici) se face la sediul instituției de învățământ (Str. Goleşti, nr. 49), iar înscrierile la Şcoala Gimnazială “Sf. Iacob” din Câmpulung Muscel se fac la secretariatul şcolii (Str. Matei Drăghiceanu, nr. 4). Niciuna dintre cele trei instituții de învățământ catolic nu este circumscripție școlară.

Școala Primară „Sfânta Maria”, Brăila, scoala-sfmaria.ro

Şcoala Gimnazială “Sf. Iacob”, fb.com/sf.iacob

Hits: 222

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post