Actualitatea creștină, nr. 3/2020

Actualitatea creștină, nr. 3/2020

Numărul din luna martie al revistei „Actualitatea creștină” este deja disponibil în parohii și la Librăria Sf. Iosif (vezi aici). Cititorul este întâmpinat, în primele paginii ale revistei, de Mesajul ÎPS Aurel Percă pentru timpul liturgic al Postului Mare. Arhiepiscopul ne invită să trăim acest timp liturgic ca „pelerini pentru a merge spre Domnul răstignit și înviat și spre frații noștri, imagine a feței lui Dumnezeu”. „Să-i cerem lui Dumnezeu să ne ajute să avem curajul de a intra pe drumul convertirii. Să abandonăm egoismul, privirea fixată asupra noastră înşine şi să ne îndreptăm spre Paştele lui Isus; să ne facem aproapele fraţilor şi surorilor noastre aflate în dificultate, să împărtăşim cu ei bunurile spirituale şi materiale”, îndeamnă Excelența Sa, dorindu-le tuturor „un drum bun spre sărbătoarea Paştelui, Post Mare binecuvântat, plin de roadele convertirii”.

În paginile revistei este prezentat, apoi, evenimentul internaţional intitulat “Economia lui Francisc”, programat a se desfăşura la Assisi (Italia) în perioada 26-28 martie a.c., dar amânat pentru luna noiembrie, datorită crizei provocate de răspândirea Coronavirusului; Mesajul adresat de Papa Francisc Forumului Economic Mondial, de la Davos, din ianuarie a.c.; şi Exortaţia apostolică “Querida Aamazonia”, dată publicităţii pe 12 februarie. ÎPS Aurel Percă relatează pe larg Simpozionul internaţional dedicat episcopilor prieteni ai focolarelor, la care a participat în luna februarie, împreună cu alţi episcopi români din România şi Republica Moldova.

Rubrica „Minuni și sfinți” îl prezintă pe Mons. Oscar Romero, declarat sfânt de către Papa Francisc în octombrie 2018, şi descrie miracolul din 2015 care a condus la canonizarea lui: vindecarea unei mămici ajunsă într-o stare critică după naştere. Dintre personalitățile care „l-au cunoscut pe Vladimir Ghika (și reciproc)”, în acest număr este prezentată, la „Pagina Ghika”, Nadejda Lappo-Danilevsky, scriitoare de origine rusă, convertită la catolicism în 1924. Revista informează, de asemenea, asupra a două noi titluri de carte apărute la Editura Arhidiecezei de Bucureşti, “In Sinu Jesu” (2019) şi “Despre calea mistică”, de Evelyn Underhill (2020), publicând un fragment din dialogul care a avut loc cu ocazia lansării “In Sinu Jesu”, între invitaţii PS Mihai Frăţilă, Pr. Victor Dumitrescu, Pr. Marius Taloş şi Claudia Stan, moderator, şi introducând cititorul în sfera “teologiei la feminin”, a cărei exponentă este Underhill.

Anca Mărtinaş Giulimondi inaugurează o rubrică nouă, intitulată “Pe drumurile Romei”, în numărul din martie al revistei purtând cititorul “În Via del Pellegrino”, aflată în apropierea Bazilicii Sfântul Petru: “o rubrică dedicată Cetăţii Eterne văzute cu ochii pelerinului de azi şi de ieri”. Dr. Dănuţ Doboş continuă incursiunea în filele din istoria Arhidiecezei de Bucureşti, oprindu-se asupra unui detaliu surprinzător pentru mulţi, cu siguranţă: pasiunea pentru fotografie a Arhiepiscopului Alexandru Cisar. Revista este completată de știri interne și externe, idei pentru timpul liber și alte articole interesante.

 

Hits: 0

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post