Popești-Leordeni, 01.03.2020: Vizita Pastorală a ÎPS Aurel în Parohia Sf. Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu

Popești-Leordeni, 01.03.2020: Vizita Pastorală a ÎPS Aurel în Parohia Sf. Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti va merge duminică, 1 martie a.c., în vizită pastorală în Parohia Sf. Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu din Popești-Leordeni (Ilfov). Excelența Sa va prezida Sf. Liturghie de la ora 11:00.

Parohia din Popești-Leordeni a fost înființată în sec. al XIX-lea. La sfârșitul aceluiași secol a fost ridicată și biserica parohială, care de-a lungul anilor a fost restaurată, lărgită, refăcută de mai multe ori, fiind grav afectată de cutremurele din 1940 și 1977. De circa un an, a fost deschisă pentru cult și biserica din cimitirul nou al comunității.

Pe teritoriul parohiei activează Congregația Sfântul Iosif – Iosefinii lui Murialdo, surorile din Congregatio Jesu, Congregaţia Misionarele Catehete ale Preasfintei Inimi și Comunitatea Magnificat.

Hramul bisericii parohiale este Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu şi se sărbătoreşte la 7 octombrie.

ÎPS Aurel Percă a fost numit de Papa Francisc pe 21 noiembrie 2019 Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, iar pe 11 ianuarie 2020 a luat în posesie canonică Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

Hits: 3

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post