București: ÎPS Aurel Percă l-a vizitat pe Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

București: ÎPS Aurel Percă l-a vizitat pe Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, l-a întâlnit în această dimineață pe Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul unei vizite de curtoazie. La întâlnirea dintre cei doi ierarhi, care a avut loc la Palatul Patriarhiei, au participat și Pr. Michael Tița – Consilier patriarhal, coordonator al Sectorului relații bisericești și interreligioase al Patriarhiei Române, și Pr. Gabriel Popa – Secretar eparhial al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Preafericitul Patriarh Daniel l-a felicitat pe ÎPS Aurel Percă pentru numirea sa, de către Papa Francisc, ca Arhiepiscop Mitropolit de București și i-a urat succes în misiunea pe care a primit-o, exprimându-și totodată speranța într-o bună colaborare în oferirea unei mărturii creștine în faţa secularizării societăţii de azi. ÎPS Aurel i-a mulţumit Patriarhului Daniel pentru urări, precum şi pentru mesajul transmis cu ocazia înscăunării sale, din 11 ianuarie a acestui an.

La finalul întâlnirii, ÎPS Aurel Percă i-a oferit în dar Preafericitului Patriarh Daniel albumele „Fericitul Vladimir Ghika – In spiritu caritatis – Desene” (Editura ARCB), „Să mergem împreună!: Papa Francisc la Iaşi” (Editura Sapientia) și „Papa Francisc la București” (Editura ARCB). La rândul său, Preafericirea Sa i-a oferit ÎPS Aurel un DVD cu vizita Papei Francisc la Patriarhia Română, precum și mai multe cărți apărute la Editurile Patriarhiei Române: albumul „Brâncuși, sculptor creștin ortodox” (Editura Trinitas), volumul „Credința și Educația – Principalele lumini ale vieții” (Editura Basilica) și albumul „Satul românesc: factor de coeziune și unitate națională – incursiune literară” (Editura Basilica).

Aceasta este prima vizită oficială a ÎPS Aurel Percă la întâistătătorul unei Biserici din România, după înscăunarea sa ca Arhiepiscop Mitropolit de București. Excelența Sa a avut, însă, ocazia de a-i întâlni pe conducătorii și reprezentanții altor Biserici creștine în timpul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor organizată în Capitală în perioada 18-25 ianuarie a.c..

Hits: 31

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post