Episcopii Arhidiecezei în vizită la Brezoi

Episcopii Arhidiecezei în vizită la Brezoi

c4eae900-fe5c-4b76-be03-161a7a26be50-2098769
După ce au participat pe 22 februarie a.c. la consacrarea episcopală și înscăunarea noului Arhiepiscop de Alba Iulia, IPS Gergely Kovacs, episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), IPS Aurel Percă, PS Cornel Damian și IPS Ioan Robu au poposit la Brezoi duminică, 23 februarie. Însoțiți de Pr. Gabriel Popa, secretar al ARCB, și Pr. Francisc Ungureanu, secretar al Conferinței Episcopilor din România, episcopii au celebrat Sf. Liturghie în biserica parohială Sf. Anton, la care au participat credincioși din localitate și câțiva turiști.

După Sf. Liturghie, episcopii au vizitat casa parohială, IPS Aurel aflându-se pentru prima oară la Brezoi. Apoi Pr. paroh Gilbert Iavorschi i-a condus pe oaspeți la Proieni (Brezoi), unde s-au rugat împreună la grota Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, ridicată în 2011 de Parohia romano-catolică din Brezoi.

Pr. Gilbert le-a mulțumit episcopilor că au ales să viziteze Brezoi în drumul lor de întoarcere la București, și a exprimat bucuria sa și a comunității de a-i avea ca oaspeți. Totodată, Pr. paroh l-a invitat pe noul Arhiepiscop Mitropolit de București, IPS Aurel Percă, să revină la Brezoi cu ocazia hramului bisericii parohiale, care va avea loc în iunie.

ff485d3d-a3c3-45ce-b7d0-e5c5b28f474f-8939587

 

Hits: 8

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post