București, 19.02.2020: Întâlnirea decanală a preoţilor din Capitală

București, 19.02.2020: Întâlnirea decanală a preoţilor din Capitală

Parohia “Sfânta Fecioară Maria Regină” (Cioplea) din Capitală a găzduit miercuri, 19 februarie 2020, întâlnirea preoţilor din Decanatele Bucureşti Nord şi Bucureşti Sud ale Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti. La acest moment de comuniune au participat 32 de preoți diecezani și călugări din comunitățile din Capitală și împrejurimi.

Întâlnirea a început cu recitarea Orei medii, din Liturgia Orelor, şi a continuat cu proclamarea Evangheliei şi meditaţia “Păstor şi popor”, din scrierile Sfântului Părinte Papa Francisc. Preoţii s-au rugat apoi, în tăcere, în faţa Preasfântului Sacrament expus. Ora de rugăciune s-a încheiat cu binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament şi recitarea rugăciunii “Îngerul Domnului”. După rugăciune, preoţii au participat la o agapă frăţească oferită de Parohia gazdă.

Este prima întâlnire din acest an a preoților, dat fiind că luna ianuarie a fost dedicată vizitei pastorale a preoților la enoriași, cu ocazia binecuvântării caselor și a familiilor. Următoarea întâlnire decanală a preoţilor din decanatele de Bucureşti va avea loc pe 11 martie şi va fi găzduită de Parohia “Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” din Popeşti-Leordeni (IF).

Hits: 3

/ Știri / Tags: ,

Share the Post