Actualitatea creștină, nr. 2/2020

Actualitatea creștină, nr. 2/2020

ac-012020-c1-4298286Revista „Actualitatea creștină” din luna februarie a.c. se deschide cu omilia ținută de ÎPS Aurel Percă pe 11 ianuarie, la inaugurarea slujirii sale ca Arhiepiscop Mitropolit de București, şi cuvântul adresat la finalul celebrării de către ÎPS Ioan Robu, acum Arhiepiscop emerit de Bucureşti. Evenimentul istoric este descris pe larg la rubrica „Focus” și bogat ilustrat cu fotografii.

Publicația Arhidiecezei anunță apoi alegerea a doi noi episcopi pentru Biserica Greco-Catolică din România, Mons. Călin Ioan Bot și Mons. Cristian Dumitru Crișan, și tema Zilei Mondiale  a Bolnavului, celebrată în Biserica Catolică pe 11 februarie, temă ilustrată în Mesajul Papei Francisc, publicat la începutul acestui an. Cu numărul din februarie al revistei, a fost inclusă o rubrică nouă, dedicată doctrinei sociale a Bisericii. Rubrica „Minuni și sfinți” o prezintă pe Sf. Maria Katharina Kasper, fondatoare a congregației Slujitoarele sărace ale lui Isus Cristos, și descrie miracolul din 2011 care a condus la canonizarea călugăriței germane șapte ani mai târziu.

Dintre personalitățile care „l-au cunoscut pe Vladimir Ghika (și reciproc)”, în acest număr este prezentat, la „Pagina Ghika”, baronul austriac Leopold von Andrian zu Werburg, romancier, filosof, diplomat și om de stat, care l-a întâlnit pe Vladimir Ghika la începutul sec. XX și cu care a legat o strânsă prietenie, ce a durat până la sfârșitul vieții. La rubrica „File de istorie”, dr. Dănuț Doboș vorbește despre statuile Catedralei Sf. Iosif și despre relația dintre Arhiepiscopul Cisar și Regele Ferdinand I. Revista este completată de știri interne și externe, idei pentru timpul liber și alte articole interesante.

Revista este disponibilă în parohii și la Librăria Sf. Iosif (vezi aici).

Hits: 0

Share the Post