București: Nunțiul Apostolic a binecuvântat clădirea Colegiului „Sf. Iosif”

București: Nunțiul Apostolic a binecuvântat clădirea Colegiului „Sf. Iosif”

Foto: fb.com/ColegiulRomanoCatolicSfantuIosif

Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România, a binecuvântat vineri, 17 ianuarie 2020, clădirea Colegiului Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Capitală, informează instituția de învățământ pe pagina sa de Facebook.

Elevii l-au întâmpinat pe Nunțiul Apostolic cu pâine și sare și au intonat imnul Colegiului. Apoi Execelenţa Sa a intrat în sălile de clasă și i-a binecuvântat pe elevi şi cadrele didactice, precum și toate spațiile de învățământ. La final, Mons. Maury Buendía s-a întâlnit cu cadrele didactice și personalul auxiliar, în sala de festivități a Colegiului, a vizitat biblioteca instituţiei şi a semnat în “Cartea de onoare”.

„Este pentru prima dată în istoria Colegiului când un Nunțiu Apostolic se întâlnește cu elevii, profesorii și ceilalți angajați ai școlii”, au specificat reprezentanții Colegiului. Instituția de învățământ catolic a fost reînființată în 1992, la inițiativa ÎPS Ioan Robu, la acea vreme Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, după ce fusese desfiinţată în 1948, împreună cu toate instituţiile de învăţământ, sociale, de caritate etc. ale Bisericii Catolice. În anul şcolar 2019-2020, la Colegiul romano-catolic “Sf. Iosif” studiază 1120 de elevi, distribuiți în 40 de clase: 16 clase la învățământul primar, 9 în învățământul gimnazial, 8 la liceu și 7 la învățământul postliceal sanitar.

Hits: 16

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post