Comunicat ARCB, 20.12.2019: Mesajul de Crăciun al ÎPS Ioan Robu

Comunicat ARCB, 20.12.2019: Mesajul de Crăciun al ÎPS Ioan Robu

ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ  BUCUREŞTI
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015411 – birouldepresa@arcb.ro

București, nr. 471 / 20.12.2019

COMUNICAT DE PRESĂ
Mesajul de Crăciun al ÎPS Ioan Robu,
Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti

„Isus continuă să se nască în lumea noastră, așa cum este ea”. Acest adevăr îl amintește Înaltpreasfințitul Ioan Robu, Admnistrator Apostolic al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, în Scrisoarea pastorală pentru sărbătoarea din acest an a Crăciunului. „El știe să-și facă loc și acolo și atunci când nu este așteptat – mai spune arhiepiscopul romano-catolic -, când nu i se găsește un spațiu potrivit, așa cum a fost și la Betleem. Preferința sa însă rămâne inima și casa celor săraci, a celor care suferă în sufletul sau în trupul lor, a celor uitați și părăsiți”.

Meditarea misterului Nașterii Domnului, mai spune Mons. Robu, citându-l pe Sfântul Ioan Gură de Aur, trebuie să inspire viața noastră creștină: „nu ar servi la nimic să cunoaștem toate acestea, dacă faptele noastre nu sunt bune”. Căci, „cine ascultă de învățătura lui Isus se îmbracă în lumină și îi îmbracă și pe alții în aceleași straie de lumină și de pace”.

În încheiere, Excelența Sa le urează tuturor, „din toată inima Crăciun binecuvântat și La mulți ani!”.

În Noaptea de Crăciun, pe 24 decembrie, ora 24.00, ÎPS Ioan Robu va prezida Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti. Celebrarea va fi precedată, ca în fiecare an, la ora 23.00, de Concertul de Colinde susținut de Corul Catedralei Sf. Iosif.

Biroul de presă

Hits: 1

/ Comunicate de presă / Tags: , ,

Share the Post