ÎPS Ioan Robu, 35 de ani de episcopat. Sf. Liturghie solemnă în Catedrală

ÎPS Ioan Robu, 35 de ani de episcopat. Sf. Liturghie solemnă în Catedrală

Duminică, 8 decembrie 2019, ÎPS Ioan Robu, Administrator Apostolic al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti va prezida Sf. Liturghie solemnă, de la ora 10:30, în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, cu ocazia aniversării a 35 de ani de episcopat.

ÎPS Ioan a fost consacrat Episcop titular de Celle Proconsulari, la 8 decembrie 1984, la Roma, de către Cardinalul Casaroli, Secretar de Stat al Vaticanului. Instalarea sa ca nou episcop la București a avut loc la 22 decembrie 1984, în Catedrala Sf. Iosif. La 29 aprilie 1990 a fost numit şi instalat Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, în Catedrala mitropolitană, în prezenţa delegatului Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, Arhiepiscopul Angelo Sodano.

Pe 21 noiembrie 2019, Papa Francisc a acceptat renunţarea ÎPS Ioan la oficiul de Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei, după ce Excelenţa Sa a împlinit vârsta canonică de 75 de ani. Prin voinţa Sfântului Părinte, Mons. Ioan Robu rămâne la conducerea Arhidiecezei ca Administrator Apostolic, până la instalarea, pe 11 ianuarie 2020, a noului Arhiepiscop Mitropolit numit, Mons. Aurel Percă.

Hits: 4

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post