Actualitatea creștină, nr. 12/2019

Actualitatea creștină, nr. 12/2019

Revista din luna decembrie 2019 „Actualitatea creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, în care Excelența Sa, vorbind despre Episcop, amintește aniversarea, de către ÎPS Ioan Robu a 35 de ani de episcopat, și numirea, de către Papa Francisc, a unui nou Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti în persoana Mons. Aurel Percă.

Aniversării episcopale a ÎPS Ioan îi este dedicat şi dosarul acestui nume al revistei, care reuneşte câteva mesaje de felicitare semnate de PS Petru Gherghel, Episcop emerit de Iaşi, dl Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, Pr. Ioan Ciobanu, parohul Catedralei Sf. Iosif, Pr. Wilhelm Dancă, decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii din Bucureşti, Francisca Băltăceanu, Monica Broşteanu şi Rodica Miron.

La rubrica “Biserică şi societate”, Monica Râpeanu prezintă miracolul care a dus la canonizarea Cardinalului Newman, iar Anca Mărtinaş Giulimondi vorbeşte despre îngerii din altarul central al Bazilicii Sf. Petru din Roma. Rubrica de spiritualitate dezvăluie cititorilor prietenia dintre Nicolae Paulescu şi Monseniorul Vladimir Ghika, într-un material semnat de Luc Verly şi tradus de Iulia Cojocariu, iar la rubrica de istorie, dr. Dănuţ Doboş vorbeşte despre statuile din Catedrala Sf. Iosif şi continuă seria de biografii ale episcopilor şi arhiepiscopilor Arhidiecezei de Bucureşti.

Numărul din decembrie al publicaţiei revistei este completat de știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber şi alte articole de cultură şi spiritualitate. Revista este diponibilă în parohii și la Librăria Sf. Iosif (vezi aici).

 

Hits: 6

Share the Post