Diaconul Alexandru Abadi va fi hirotonit preot la Mangalia

Diaconul Alexandru Abadi va fi hirotonit preot la Mangalia

Pr. diacon Alexandru Abadi va fi hirotonit preot sâmbătă, 30 noiembrie 2019, la Mangalia, prin impunerea mâinilor PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Ritul hirotonirii va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii celebrate la ora 11:00, în biserica „Sfântul Apostol Andrei” din localitate.

Pentru catolicii din Mangalia va fi prilej de dublă sărbătoare: hramul bisericii parohiale și ridicarea la treapta Preoției a unui fiu al comunității. Pr. diac. Alexandru Abadi este primul preot din rândul credincioșilor Parohiei romano-catolice din Mangalia.

Alexandru Abadi s-a născut pe 18 aprilie 1993 la Mangalia și a absolvit Liceul Teoretic „Callatis” (profil matematică-informatică, bilingv-engleză) în anul 2012. În toamna aceluiași an a început studiile la Institutul Teologic Romano-Catolic “Sf. Iosif” din Iași, pe care l-a absolvit în 2019. A fost hirotonit diacon pe 8 decembrie 2018, în Catedrala Sf. Iosif din București, prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Hits: 12

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post