Chiar neagă Papa învierea lui Cristos?

Chiar neagă Papa învierea lui Cristos?

papacatedrala_misick-9697719

Papa Francisc în Catedrala Sf. Iosif, 31 mai 2019. Foto: © Alex Misick | Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti

Un articol recent de pe site-ul unei publicaţii din presa românească centrală, dând ca sursă un jurnalist italian, lansează ideea că Papa Francisc ar fi negat învierea în trup a lui Isus Cristos.

Nu este prima oară când i se atribuie Papei Francisc afirmații false, în presa străină și autohtonă. Nu este prima oară când jurnalistul italian, Eugenio Scalfari (95 de ani) – sursa publicației românești – îl „citează”, în spațiul public, pe Papa Francisc „din memorie”, atribuindu-i afirmații absurde: în trecut l-a mai „citat” pe Papa cu afirmații din care rezulta că nu ar crede în iad sau în dumnezeirea lui Isus etc.

Sfântul Scaun a contestat afirmațiile pe care Scalfari i le tot atribuie în mod fals Papei Francisc.
„Sfântul Părinte nu a spus niciodată ceea ce scrie Scalfari”, a declarat Paolo Ruffini, prefectul Dicasterului vatican pentru comunicare, în cadrul unei conferințe de presă din 10 octombrie 2019. „Nu pot fi considerate o redare fidelă a ceea ce a spus papa nici afirmațiile puse între ghilimele, nici libera reconstruire şi interpretare, de către dr. Scalfari, a conversaţiilor, care au avut loc acum mai bine de doi ani”.

Hits: 2

/ Știri / Tags: ,

Share the Post