Înscrieri pentru participarea tinerilor la Întâlnirea Taizé din Polonia

Înscrieri pentru participarea tinerilor la Întâlnirea Taizé din Polonia

Tinerii din Europa se pregătesc pentru tradiționala întâlnire europeană organizată de Comunitatea Taizé, care în acest an se va desfășura la Wrocław în Polonia. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), a dat startul înscrierilor, pentru tinerii din parohiile ARCB care vor să participe la această etapă a „Pelerinajului de încredere pe pământ” – o inițiativă lansată de Fratele Roger, la finele anilor ’70.

Întâlnirea din Polonia se va desfășura în perioada 28 decembrie 2019 – 1 ianuarie 2020, și se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Tinerii care vor participa vor avea ocazia să se roage împreună, să împărtășească cu tineri din alte țări viața lor de credință, să trăiască experiența ospitalității poloneze, să învețe din mărturiile altor tineri de vârsta lor, să găsească încurajare în trăirea solidarității în Europa.

Cei care doresc, pot să facă și voluntariat, pe parcursul evenimentului. În acest sens, pe site-ul comunității Taize sunt disponibile informațiile necesare (v. aici). Programul pelerinajului organizat de CDPT pentru tinerii din Arhidieceza noastră este publicat pe site-ul Centrului diecezan (v. aici), și include, pe lângă participarea la Întâlnirea de la Wrocław, și vizitarea sanctuarului marian de la Czestochowa (1 ianuarie), a Muzeului Lagărului de la Auschwitz (2 ianuarie), a sanctuarului Sf. Ioan Paul al II-lea din Cracovia (3 ianuarie).

Data limită a înscrierilor este 10 noiembrie. Pentru informaţii suplimentare şi pentru înscriere, tinerii care doresc să participe la Întâlnirea din Polonia sunt rugaţi să o contacteze pe Simona Banu (0743.089.175) sau pe Sr. Marzena Maj (0760.825.843).

Hits: 4

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post