Constanța: A început proiectul pastoral pentru familii „Deus caritas est”

Constanța: A început proiectul pastoral pentru familii „Deus caritas est”

Pentru al doilea an consecutiv, în Decanatul de Constanța, Vicariatul de Dobrogea, se derulează un program pastoral destinat familiilor, desfășurat sub coordonarea Pr. decan Ionel Pojum și Pr. Romeo Horvat, de la Parohia Sf. Pius din Pietrelcina (Constanța), în colaborare un psihoterapeutul Codruţa Constantinescu. Ediția din acest an se intitulează „Deus Caritas est” (Dumnezeu este iubire) și pornește de la citatul din întâia Scrisoare a Sfântului Apostol Ioan: „În iubire nu este frică; dimpotrivă, iubirea desăvârșită alungă frica” (4,18).

După ce în iunie a.c. s-a încheiat prima ediţie a proiectului, dedicată Zilei Domnului/Dies Domini, Pr. Romeo Horvat a prezentat proiectul în diferite parohii ale Decanatului de Constanța – la Mihail Kogălniceanu, Constanța (Padre Pio), Cernavodă, Oituz, Năvodari -, împreună cu persoane care au participat la ediția precedentă a programului pastoral și au împărtășit din experiența lor.

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., organizatorii au dat startul proiectului „Deus caritas est”, care va cuprinde 9 întâlniri lunare și se va încheia în iunie anul viitor. La prima întâlnire, în cadrul căreia participanţii au abordat tema alegerilor pe care le facem în viaţă, au participat 40 de persoane.

fb.com/piusdinpietrelcina

Proiectul pastoral va continua în lunile următoare cu temele: “Unitatea iubirii în creaţie şi în istoria mântuirii. Orgoliul; prieten sau duşman?” (23 noiembrie); “Eros şi Agapae, diferenţă şi unitate. Libertatea în doi” (21 decembrie); “Noutatea credinţei biblice. Recunoaşterea reciprocă şi a relaţiei” (18 ianuarie); “Isus Cristos – iubirea întrupată a lui Dumnezeu. Suferinţa… inutilă?!” (15 februarie); “Iubirea lui Dumnezeu şi iubirea aproapelui. A fi sau a nu fi fericit” (21 martie); “Caritas. Exercitarea iubirii din partea Bisericii în calitate de comunitate de iubire. Eu, tu. Cum îl construim pe noi?” (25 aprilie); “Profilul specific al activităţii caritative a Bisericii. Către tine… exerciţii de autocunoaştere” (16 mai). Programul pastoral se va încheia pe 20 iunie 2020 cu o întâlnire în care se vor trage concluzii şi se va aborda tema “Cum să trăieşti fericit până la adânci bătrâneţi”.

————————–
Album foto aici.

Hits: 9

/ Știri / Tags: ,

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117