București: Recunoștință pentru vizita Papei Francisc

București: Recunoștință pentru vizita Papei Francisc

Ziua de vineri, 11 octombrie 2019, a fost pentru Arhiepiscopia Romano-Catolică de București o zi a recunoștinței pentru darul vizitei Papei Francisc în țara noastră, în particular la București, și pentru reușita acestui eveniment istoric.

ÎPS Ioan Robu, PS Mihai Frăţilă şi PS Cornel Damian, preoți, persoane consacrate și credincioși i-au mulțumit, mai întâi, lui Dumnezeu, în cadrul Sfintei Liturghii solemne celebrate la ora 18.30 în Catedrala Sf. Iosif. La celebrare au participat și reprezentanți ai autorităților de stat, civile și administrative, precum și colaboratori și binefăcători care au fost implicați în organizarea vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la București.

În cadrul cuvântului de învățătură, ÎPS Ioan i-a invitat pe cei prezenți la o rememorare a mesajului pe care Papa Francisc ni l-a adresat pe 31 mai, la Sf. Liturghie celebrată în Catedrala Sf. Iosif, dând citire omiliei pe care Suveranul Pontif a ținut-o cu acea ocazie. După celebrarea euharistică, în Catedrală a avut loc un moment muzical, urmat de ceremonia decernării de distincţii, acelora care au avut o participare deosebită la organizarea vizitei Papei Francisc la București.

ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti a înmânat personal distincţiile şi a mulţumit fiecăruia în parte, pentru sprijinul acordat Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti în organizarea evenimentului istoric din 31 mai. Colaborarea fructuoasă dintre diferitele instituţii ale Statului, Guvernului și administraţiei publice, instituții de cultură și personalități ale lumii artistice, furnizori, specialiști în diferite domenii, instituții media și de advertising, muzicieni, fotografi, voluntari și reprezentanți ai diferitelor realități ecleziale din Arhidieceză, au făcut ca vizita Papei la București să fie nu doar un eveniment reușit, dar și un moment unic, o amintire de neuitat.

Dl Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, primind din partea ÎPS Ioan Robu distincția ARCB și Crucea Arhiepiscopală

Seara festivă s-a încheiat cu inaugurarea lucrărilor de modernizare a iluminării interioare și exterioare arhitecturale de la Catedrala Sf. Iosif. Utilizarea ledurilor de ultimă generație și a tehnologiei avansate, care permite controlarea digitală a întregului sistem de iluminat, pun în evidență frumusețea aparte a Catedralei, atât la interior cât și la exterior. Iluminarea a fost declanșată de ÎPS Ioan Robu, care a accesat sistemul prin intermediul unei tablete. Toți cei prezenți au fost, apoi, invitați la o recepție, în curtea Catedralei Sf. Iosif.

 

La sosirea sa la București, pe 31 mai a.c., Papa Francisc a fost primit de circa 100.000 de persoane care l-au salutat la aeroport, pe străzile Capitalei, la Palatul Cotroceni și la cel al Patriarhiei Ortodoxe Române, la noua Catedrală Ortodoxă și la Catedrala Sf. Iosif. La Sfânta Liturghie pe care Sfântul Părinte a prezidat-o atunci în Catedrala Sf. Iosif au participat 60.000 de persoane, aflate în Catedrală și împrejurul ei, precum și în zona Ateneul Român-Piața Revoluției.

Hits: 13

Share the Post