București: Întâlnirea persoanelor consacrate cu migranți și refugiați

București: Întâlnirea persoanelor consacrate cu migranți și refugiați

Duminică, 29 septembrie 2019, Centrul Pedro Arrupe al iezuiților din București a găzduit trei evenimente la început de an social și academic 2019-2020. Mai întâi a sunat „clopoțelul” de deschidere a Cursului de limba română pentru comunitatea de filipinezi din București, inițiativă propusă deja pentru a doua oară la solicitarea a șaisprezece cursanți.

Apoi, la ora 18 sala de curs a fost transformată în capelă unde treizeci de persoane consacrate s-au rugat alături de șase cetățeni români de origine africană care au împărtășit ulterior din experiența integrării lor în țară.

După agapa încropită din contribuția tuturora, echipa locală a Vieții Consacrate din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti a creionat programul întâlnirilor și evenimentelor pentru anul 2019-2020, ținând cont de Programul pastoral al Bisericii locale și al Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului.

Toate aceste evenimente au confirmat intuiția Sfântului Părinte, care spunea despre această Zi Mondială a Migrantului şi Refugiatului (29 septembrie a.c.): Nu este vorba numai de migranţi, este vorba despre noi toţi”!

Pr. Marius Taloş

Hits: 0

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post