Pârul Rece, 18.09.2019: Ora de rugăciune în decanatul de Ploiești

Pârul Rece, 18.09.2019: Ora de rugăciune în decanatul de Ploiești

Într-un peisaj montan ce evocă prezența atotputerniciei creatoare a lui Dumnezeu și care amintește de iubirea pe care Sfântul Francisc din Assisi o avea față de Creație, un grup de 14 preoți din Decanatul de Ploiești s-au întâlnit la mănăstirea „Sfânta Treime” a Ordinul Fraților Minori Conventuali de la Pârul Rece, în data de 18 septembrie 2019, pentru a-i aduce laudă lui Dumnezeu și a trăi comuniunea sacerdatolă.

Această întâlnire a avut în centru două momente forte. Adunați în jurul altarului, preoții l-au adorat pe Isus Cristos prezent în Sfânta Euharistie, izvorul slujirii preoțești și al oricărui har, exprimând astfel comuniunea și legătura frățească ce îi leagă.

Următorul moment al întâlnire l-a constituit prezentarea susținută de pr. Daniel Bulai având ca temă principală „Aplicarea Normelor Generale ale Liturghierului Roman în pastorația comunităților parohiale”. Mai mult decât o lecție, a fost o reamintire a principiilor călăuzitoare ce privesc viața liturgică a Bisericii Catolice și, în special, a Bisericii locale. Această inițiativă este promovată de către Centrul Diecezan pentru Cler și Vocații și are ca scop formarea permanentă a clerului diecezan.

Spiritul de comuniune a continuat și după încheierea rugăciunii și a cursului de formare, prin trăirea unui moment de adevărată fraternitate cu Frații Minor Conventuali.

Pr. Octavian Enache

Hits: 1

/ Știri

Share the Post