Sinaia: Hramul bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus”

Sinaia: Hramul bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus”

În după-amiaza zilei de vineri, 28 iunie 2019, comunitatea din Sinaia a sărbătorit hramul bisericii parohiale, dedicată Preasfintei Inimi a lui Isus. Sfânta Liturghie fost celebrată de către ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, împreună cu preoții din Decanatul de Ploiești și cu Pr. Bulai Daniel și Marius Taloș SJ.

Celebrarea a fost o mărturisire a credinței trăită în unitate, deoarece au participat mulți credincioși, catolici și ortodocși, biserica fiind neîncăpătoare.

Predica a fost rostită de Pr. Mihai Baciu, Capelan la Timișu de Sus, care prin cuvintele sale a umplut inimile celor prezenți de bucurie, de pace și de iubire: „Să fim mai buni, să ne iubim pe noi înșine și pe cei din jur așa cum ne iubește Isus Cristos. A trăi din iubire înseamnă a te păstra, a te păzi de ceea ce este rău, înseamnă a te dărui total, fără limite, fără să ceri recompensă, fără condiții. Fiind iubiți de Dumnezeu, noi, la rândul nostru, nu putem să nu-L iubim, nu putem să nu sperăm în aurora gloriei Sale. Dumnezeu ia inițiativa și atrage la El lumea și pe toți oamenii care s-au îndepărtat de El în teamă și dușmănie”.

După Sfânta Liturghie a urmat o agapă frățească ce a devenit deja o tradiție pentru comunitatea din Sinaia, fiind o bună ocazie pentru toți credincioșii de a se cunoaște mai bine și de a împărtăși unii cu alții acest moment unic, sărbătoarea „Preasfânta Inimă a lui Isus”.

Pr. Petru Cojocaru

 

Hits: 7

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post